Foça sevgisini fotoğraflarla İzmir’e taşıdılar

Emeklilik sonrası fotoğraf sanatına yönelen Öğretmen Bahriye Süha Sümer çifti Foça sevgilerini düzenledikleri dijital sergi ve sunumla İzmir’in Karşıyaka ilçesine taşıdılar.

  • 0
  • 480
Foça sevgisini fotoğraflarla İzmir’e taşıdılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Emeklilik sonrası fotoğraf sanatına yönelen Öğretmen Bahriye Süha Sümer çifti Foça sevgilerini düzenledikleri dijital sergi ve sunumla İzmir’in Karşıyaka ilçesine taşıdılar. Uzun yıllar görev yaptıkları İzmir’in Foça İlçesi’ni çektikleri karelerle ölümsüzleştiren Sümer çiftinin dijital sergisi, turizmci yerel turizm araştırmacısı Sebahattin Karaca’nın söyleşisiyle renklendi.

Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri (EFSA) Derneği üyesi olan Bahriye ve Süha Sümer uzun yıllar İzmir’in Foça İlçesi’nde öğretmenlik yaptılar. Emekli olduktan sonra fotoğraf sanatına ilgi duydular ve bu konuda çalışmalar yapmaya başladılar. Bu kapsamda öncelikle çok sevdikleri Foça İlçesi’ni fotoğrafladılar. Çektikleri fotoğrafları Karşıyaka Bahariye mahallesi Barutçu Sokak’taki dernek binasının sergi holünde beğeniye sundular. 150’ye yakın Foça fotoğrafının yer aldığı dijital sergiye açılışta duayen turizmci yerel tarih araştırmacısı Sebahattin Karaca’da çekilen karelerle ilgili olarak sunduğu bilgi ve anlattığı öykülerle destek verdi.

Fotoğrafseverlerin büyük ilgi gösterdiği dijital sergi ve sunumu değişik yerlerde daha çok fotoğrafsevere ulaştırmak istediklerini belirten Bahriye Sümer; “Uzun yıllar görev yaptığımız Foça‘da, attığımız her adımda, toprak altında, toprak üstünde, binlerce yıllık tarihi değeri olan mimari dokunun varlığının farkındaydık. Güzel insanların yaşadığı, sahil kenti Foça, zaman içinde gönlümüze öyle bir yerleşti ki, sevgisini karelerimize yansıtmak istedik. Fotoğraf sanatına ilgimizi, Foça’ya olan sevgimizle harmanladık. Tarihi geçmişi çok eskilere dayanan Phokaia’nın yapısal dokusu, kültür zenginlikleri, doğal güzelliği, harika gün batımları ve eşsiz manzaraları işimizi kolaylaştırdı. “Bir Çift Gözün Görebileceği En Güzel Yer olan Foça” belleğimizde yer edecek fotoğraflara taşındı. İlçe hakkındaki araştırma yazılarını ilgiyle okuduğumuz Foça sevdalısı Sebahattin Karaca’da açılışımızda verdiği bilgi ve anlattığı Foça öyküleriyle bize büyük destek verdi. Şahsımız ve derneğimiz adına kendisine teşekkür ediyor, Foça ve fotoğrafseverlerle yeniden buluşmayı diliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv