Geçmişten Günümüze Karikatür Çizimleri

Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu (EKAMİT) tarafından organize edilen “Geçmişten Günümüze Üye Karikatür Çizimleri” sergisi, Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanede beğeniye sunuldu.

  • 0
  • 566
Geçmişten Günümüze Karikatür Çizimleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu (EKAMİT) tarafından organize edilen “Geçmişten Günümüze Üye Karikatür Çizimleri” sergisi, Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanede beğeniye sunuldu. Serginin açılışına EKAMİT topluluk yönetimi, üyeler ve öğrenciler katıldı. Sergide, EKAMİT üyelerinin çizim ve kolajlarına yer verildi.

Sergide yer alan eserler ile ilgili bilgi veren EKAMİT Yönetim Kurulu Üyesi Eren Ay, “Geçmiş dönemlerde EKAMİT’te üyeyken karikatür çizen çizerlerin emeklerini yâd etmek için bu sergiyi açmak istedik. Sergimizde İhsan Canıtez’in yanı sıra Eren Boz ve Hakan Keleş gibi isimlerin çizimlerine de yer verdik. Yıl içinde atölye etkinlikleri yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Topluluk Yönetim Kurulu üyesi Ali Efe Günay ise, “ 4 yaşından beri çizim yapıyorum. Ege Üniversitesine kaydolurken karikatür alanında bir toplulukla karşılaşacağımı beklemiyordum. Şu an çizer ekibimizi oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz, çizer ekibimiz oluştuktan sonra da Maytap dergimiz için çalışmalara başlayacağız. Farklı sanatçıların eserlerinin bir arada bulunduğu dergimizin mizaha merak duyan herkesin hoşuna gideceğini düşünüyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv