Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma

Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği koordinatörlüğünde yürütülen “Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma” projesi ile Türkiye’de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi, toplulukların ve şehirlerin dayanıklılığının artırılması hedefleniyor.

  • 0
  • 227
Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma” projesi; Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, ve Polonya’dan Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie (OBEZ) ortaklığı ve Menderes Belediyesi iştirakçiliği ile hayata geçirildi. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün açtığı İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projenin açılış toplantısı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği (HBODER) Genel Sekreteri Aygün Pakyürek, Ege Orman Vakfı Genel Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğanay Tolunay, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , İklim Değişikliği Başkanlığı Temsilcisi Müberra Betül Yalçın ve Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya açılış konuşmalarını yaptı. Katılımcılar proje hedefleri, faaliyetleri ve gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler hakkında bilgilendirildi.

Proje kapsamında, iklim değişikliğine uyum konusunda doğanın bilgeliğinden ve stratejilerinden ilham alarak yenilikçi çözümlerin ve sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesini sağlayan biyomimikri temelli bir doğada eğitim müfredatı oluşturulacak. Alanında uzman kurumların iş birliği ile hazırlanacak eğitim modeli, Ege Orman Vakfı’nın Menderes ilçesindeki zeytinliğinde oluşturulacak; Ekoloji Eğitim Merkezi ve bitişiğinde bulunan ormanın içerisinde uygulanacak. Çocukların ve gençlerin yaparak-yaşayarak öğrenmelerini sağlayan teknikler ile problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek.
15 Aralık 2023 tarihinde başlayan proje 14 Aralık 2024 tarihinde sona erecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Önal muhtarlarla buluştu

Vatandaşla dost, balıkçıyla arkadaş

Karşıyaka’da en güzel balkon ve bahçeler yarışıyor!

Buca’nın parklarında yaza hazırlık

STK işbirliği ile kent estetiğine dokunuşlar

Unutulmaya yüz tutan sokak oyuncakları yeniden hayat buldu

Arşiv