İkinci El Antika ve El Emeği Festivali Bostanlı’da

İzmir’de her ay düzenlenen “İkinci El Antika ve El Emeği Festivali”, bu kez Bostanlı Pazarı’nda kuruldu. Karşıyaka Belediyesi desteğiyle 12. kurulan festival renkli sahnelere ev sahipliği yaptı.

  • 0
  • 1.022
İkinci El Antika ve El Emeği Festivali Bostanlı’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de her ay düzenlenen “İkinci El Antika ve El Emeği Festivali”,  bu kez Bostanlı Pazarı’nda  kuruldu.  Karşıyaka Belediyesi desteğiyle 12. kurulan festival renkli sahnelere ev sahipliği yaptı.

İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Servisinde kurulan Yaşa Çocuk Derneği,  (Memekander) Meme Kanseri ile Savaşım Derneği İzmir Şubesi, Ulusal Down Sendromlular Derneği, Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) yöneticileri ve üyelerinin de yer aldığı ve 300 hanımın açtığı standlarda evlerinde yaptıkları el emeği lezzetli yemekleri, iğne oya başta çeşitli el işleri, ikinci el antikaların satışı yapıldı.  

Yaşa Çocuk Derneği, Memekander, HİPDER ve Ulusal Down Sendromlular Derneği bünyelerinde açılan stantlardan insanlara yararlı olacak projelerde kullanmak üzere gelir elde etmek için yoğun çaba harcandığı etkinlik bandonun müzikleriyle renklendi. Hem oynandı, hem satış yapıldı.
Etkinlik ile ilgili bilgi veren Organizasyonun mimarı Işıl Erbey, yaklaşık 4 ay önce başladıkları bu projenin gün geçtikçe ilgi görmesi ve dernekler aracılığıyla hayırlı işlere vesile olmasının kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Erbey, “Birilerine faydalı olabilme amacıyla çıktığımız yolculukta yuvarlandıkça büyüyen kartopu misali büyüdük, çoğaldık. Zincirin halkalarına halka eklenerek büyümeye devam ediyoruz.  Katılımcılardan masraflara binaen cüzi bedeller karşılığında stand verirken, ücretsiz yer verdiğimiz YASA, Memekander, HİPDER ve Ulusal Down Sendromlular Derneği ile büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu üreticiler aramızda yer aldı. Başta üretici bayanlar olmak üzere faydamız olabilecek her derneğe  kapımız açık” dedi.
İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Servisinin 3 ay önce kurulan Yasa Çocuk Derneği Başkanı Aslı Kokuluçiçek, her projede derneklerine yer veren proje mimarı Işıl Erbey’e teşekkür ederek, “ elde ettiğimiz gelir ile  serviste tedavi gören bir kızımıza protez bacak temin ettik, diğer bir kızımız daha var onada bir protez bacak temin edeceğiz” diye konuştu.
 
HİPDER Her etkinlikten elde ettikleri kazanç ile alacakları 50 paket civarında mamayı kedi ve köpeklere ücretsiz bakım yapan kliniklere,  bakımevlerine verirken, diğer dernekler de kendi bünyelerinde kullanacaklar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv