İklim Krizi ve Tarıma Etkileri

Döngü Kooperatifi’nin İzmir’in Tire ilçesine bağlı Kahrat Köyü’nde düzenlediği eğitim serisinin ikincisi “İklim Krizi ve Tarıma Etkileri” eğitimi, kadınların yoğun ilgisiyle tamamlandı.

  • 0
  • 286
İklim Krizi ve Tarıma Etkileri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2018 yılında İzmir’de kırsaldaki kadınların ve gençlerin konumunu güçlendirerek kırsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla kurulan Döngü Kooperatifi, tarımsal üretimin desteklenmesi ve güçlendirilmesi, köylünün topraklarını işlemeye devam etmesi için çözümler ve modeller sunmaya devam ediyor. Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Döngü Kooperatifi, keten bitkisi odağında sürdürülebilir tarımsal yaklaşımları uygulayabilme ve iklim koşullarına dayanıklı tarımsal gelir modelleri geliştirebilme becerilerine sahip kadın ve genç topluluk liderleri yetiştirilmesini hedefleyen Döngü Kooperatifi, “Sürdürülebilir Tarım ile Kırsalda Kadın Liderler: Ketenin Döngüsü” projesi kapsamında “İklim Krizi ve Tarıma Etkileri” konulu eğitimi kadınlarla birlikte gerçekleştirdi.

Tire’ye bağlı Kahrat Köyü’nde iki gün süren eğitimde, Sürdürülebilirlik ve İklim Eylemi Danışmanı Prof. Dr. Canan Madran; iklim krizi hakkında bilgi vererek, etkilerini anlattı. Madran, geri dönüşüm yöntemlerinden bahsederken, kompostun önemi ve uygulanması konusunda ayrıntılı bilgiler paylaştı. Köydeki kadınların aktif katılımıyla gerçekleşen eğitimde, katılımcılar öğrendikleri bilgileri kullanarak Kahrat’ta konuyla ilgili gördükleri sorunları fotoğraflayarak, çözüm yollarını tartıştılar.

İki gün süren ve büyük ilgi toplayan eğitimin son bölümü, Döngü Kooperatifi’ne destek veren Gizem Bayat Gülcüoğlu’nun Kahrat köyündeki arazisinde gerçekleşti. Döngü Kooperatifi Başkanı Zeynep Derece, tarlada boy vermeye başlayan keten filizlerinin yanında, keten tohumunun ekiminden filizlenmesine kadar geçen süreci anlattı, keten üretimi ile ilgili bilgiler verdi.

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan proje boyunca, Tire’nin Kahrat köyünde gerçekleştirilecek keten üretimi konusunda hem teorik hem de sahada uygulanan pratik bilgiler aktarılarak, kuraklık sorunu ile karşı karşıya olan bölgede susuz yetişen alternatif bir tarım ürünü olan keten bitkisi konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv