İzmir Türk Amerikan Derneği Uluslararası Koleksiyon Sergisi

Ege Üniversitesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılına özel “Vefa” temasıyla kaplarını açan “10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” tematik sergilerle devam ediyor.

  • 0
  • 364
İzmir Türk Amerikan Derneği Uluslararası Koleksiyon Sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü Sergi Salonunda, “İzmir Türk Amerikan Derneği Uluslararası Koleksiyon Sergisi” sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’nin NATO’ya üye olmasının ardından Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla kurulan İzmir Türk Amerikan Derneği, bir yandan İngilizce eğitimler verirken diğer yandan da İzmir’de kültür sanat faaliyetlerine katkı sunuyor. Derneğin kültür ve sanat birikimlerinden birisi olan resim koleksiyonu, ilk kez, İzmir’e, sanata ve Cumhuriyete vefa olarak Ege Üniversitesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak düzenlenen “10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında 50. Yıl Köşkü’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, 30 eserle, Ege Üniversitesi 50. Yıl Köşkü’nde 1 Aralık 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv