İzmirli Fotoğrafçılar Floransa'da

F:3 Fotoğraf Grubu'nun "Zamana Direnenler" ve Gf Cupolone Firenze Grubu'nun "Geçmişten Günümüze Floransa" sergileri Floransa'da Açıldı.

  • 0
  • 160
İzmirli Fotoğrafçılar Floransa'da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli fotoğrafçılar Selim Bonfil, Gökhan Ünal ve Mehmet Yasa'dan oluşan F:3 Fotoğraf Grubu'nun "Zamana Direnenler" adlı fotoğraf sergisi, 8 Eylül 2023 Cuma akşamı, kalabalık bir sanatsever topluluk huzurunda, Floransa'da açıldı.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyesi olan üç arkadaşın kurduğu F:3 Fotoğraf Grubu'nun bu sergisi, daha önce İzmir'de ve Manisa'da fotoğraf severlerle buluşmuş ve büyük ilgi görmüştü. İFOD'un kardeş kulübü Gf Cupolone'nin davetiyle ve Floransa Belediyesinin katkıları ile sergi şimdi de İtalyan fotoğraf severlere sunuldu.

İzmirli fotoğrafçılar Selim Bonfil, Gökhan Ünal ve Mehmet Yasa, sergi hakkında şu açıklamayı yaptılar:
"Zaman bizim dışımızda akıyor, önemli olan bırakılan izlerdir. Bu sergide, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ve zanaatkarları ölümsüzleştirmek için yola çıktık. Sergimizi, hem bu mesleklerin önemini vurgulamak hem de gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırladık. Bu meslekler, geçmişten günümüze kadar gelen ve kültürümüzün önemli bir parçası olan değerlerdir. Sergide yer alan meslekleri, uzun yıllar önce çekilmiş siyah beyaz fotoğraflar ile beraber sergiliyoruz.”

Gf Cupolone Firenze Grubu'nun "Geçmişten Günümüze Floransa" sergisi Floransa'nın tarihi yapıları, sokakları ve meydanları, günümüzde çekilmiş fotoğraflarla ve geçmişte çekilmiş siyah beyaz fotoğraflarla birlikte sergileniyor.

Açılışa FIAP-Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu başkanı Riccardo Busi de bulundu. Sergiyi çok beğendiğini ve Türkiye’deki deprem felaketinden sonra fotoğraf sanatçılarını İtalya’da ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasını Cupolone başkanı Simone Sabatini yaptı. Katılımcılara teşekkür etti ve plaketlerini sundu.
F:3 grubu adına Selim Bonfil konuşmasında şunları söyledi:
“Bu akşam, zamana meydan okuyan, ekonomik koşullara ve teknik evrime rağmen ayakta kalmaya çalışan zanaatkârlardan oluşan sergimizi sunmak üzere sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Hızlı geçen zaman içinde bu zanaatkârların unutulmamasına katkıda bulunmak istedik. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz.
Bu akşam bizimle birlikte olduğunuz için tekrar teşekkür ederim. Bu, hayatımız boyunca unutamayacağımız çok önemli bir toplantı. Aynı zamanda bizleri daha iyi çalışmalar yapmaya teşvik edecektir.

Sizlere İFOD-İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği'nden selamlar getirdik.
Bize bu fırsatı veren kardeş kulübümüz Cupolone’ye, Floransa Belediyesi'ne ve tüm İtalyan dostlarımıza teşekkür ederiz.”
Türk ve İtalyan fotoğrafçıları bir araya getiren, iki ülke arasındaki kültürel bağları pekiştiren sergiler Lungarno Del Tempio kent parkında, 8-21 Eylül 2023 tarihleri arasında gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv