Kadına Yönelik Şiddet ‘’Bu Aşk Beni Öldürüyor’’ da sorgulanıyor

Kadın Meddah Mutlu Polat’ın senaryosunu yazıp, yönettiği, Roket Yapım- Ercan Mertbilek’in yapımcılığını üstlendiği ‘’Bu aşk beni öldürüyor’’ adlı filmin çekimleri tamamlandı.

  • 0
  • 1.749
Kadına Yönelik Şiddet ‘’Bu Aşk Beni Öldürüyor’’ da sorgulanıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kadın Meddah Mutlu Polat’ın senaryosunu yazıp, yönettiği, Roket Yapım- Ercan Mertbilek’in yapımcılığını üstlendiği ‘’Bu aşk beni öldürüyor’’ adlı filmin çekimleri tamamlandı. Polat’ın canlı meddahlık performansı ile harmanlanan filmin ilk gösterimi 28 Ocak 2020 tarihinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde izleyiciyle bulaşacak.

Tamamı İzmir’de çekilen film konusu ve anlatım biçimi itibariyle fark yaratıyor. Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayetlerdeki artıştan hareketle yola çıkan film kadına yönelik şiddetin altında yatan temel nedenleri sorguluyor ve sorgulatıyor.

Yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj film ‘’Bir Eylül Uykusunun’’ yankıları devam ederken yeni çalışması olan ‘’Bu aşk beni öldürüyor’’ da sinematografiyi üstlenerek kamera önüne geçen Mutlu Polat, kadına şiddeti, baskıyı normalleştiren pek çok yapıttan referans noktaları alarak yola koyulduğunu söyledi. Polat, “Zihinlerimize kodlanan ve şiddeti öven bu davranışların yabana atılacak bir etken olmadığını görerek karşı söylemlerimi hazırladım. Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, tecavüz ve cinayetlerdeki artış en önemli çıkış noktamız olmuştur. Son 3 yıldaki artış %30 gibi ürkütücü boyutlara ulaşmış durumda ve sokaklarımızda bile rahat dolaşamaz olduk. Tuhaf olan bu şiddet olaylarının tüm dünyada artış göstermesidir. Bizlerin her an potansiyel bir tehlike altında olduğumuzu hissettiren şiddete karşı olmamız ve tepki vermemiz kaçınılmazdır. Böylesine büyüyen bir soruna sanatımla dikkat çekerek, toplum üzerinde farkındalık yaratmak istedim. Filmimizde buz dağının görünmeyen yanını anlamaya ve anlatmaya karar vererek yola çıktık. ‘Bir sinematik Anlatım’ adını verdiğim yeni tiyatral dili geliştirerek şiddete maruz kalanında, şiddeti uygulayanında sorgulandığı bir eser ortaya koyduk” dedi.
Dipte kalan nedenleri gün ışığına çıkartarak seyirciyi kendi hayatları için harekete geçirmeye teşvik eden bir yapım olduğunu vurgulayan Polat İzmirliler’i 28 Ocak’ta İsmet İnönü Kültür Merkezinde ki ilk gösterime davet etti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv