Köyde Şenlik Var

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Köyde Şenlik Var! Projesi, İzmir Şubesi yürütücülüğünde Ödemiş Şubesi iş birliği ile İzmir-Ödemiş İlçesi’nin Mescitli köyünde gerçekleşti.

  • 0
  • 126
Köyde Şenlik Var
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2012 yılından beri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) bünyesindeki üniversite öğrencilerinin, Anadolu’nun dört bir yanında eğitime ihtiyaç duyan köy çocuklarına ulaştığı ve onlara rol model olduğu“Köyde Şenlik Var!” projesi; “ 'Çağdaş Yaşam bana bir ışık yaktı ve ben de o ışıkla aydınlandım. Şimdi bizler de birer ışık olmaya başladık' diyen gençler ve alanlarında uzman kişilerle, sosyo ekonomik açıdan kentlerdeki imkanlara ulaşamayan kırsalda yaşayan çocuklarla, yetişkinlerle proje kapsamında sağlık, hukuk, çevre, kültür-sanat, bilim-teknoloji gibi çeşitli etkinlikler bu kez İzmir'in Ödemiş İlçesi’nin Mescitli köyünde hayata geçirildi.

ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Hava Ertürkan, 2012 yılından beri yapılmakta olan proje ile 2023 yılına kadar toplam 7 ilde, 16 köyde yapılmış olup, 130’u aşkın eğitmen, 564’ü aşan gönüllü sayısı, 7500 katılımcı ve 40’a yakın paydaşla çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Erkürkan, " İzmir’in Ödemiş ilçesinde bu yıl 7. si gerçekleştirilen proje kapsamında çocuklarla eğlenceli matematik, organlar alemine yolculuk, kodlamaca, kupa ile ritim ve dans, vals, çevre temizliği ve çiçek ekimi, sinema, resim, bilim, el kuklası yapımı, oryantiring, eski sokak oyunları gibi farklı alanlarda birçok etkinlik ve atölye çalışması gerçekleştirildi. Deprem üzerine çocuklarla farkındalık çalışması yapılırken, çevre kirliliği üzerine tiyatro çalışması gerçekleştirildi. Çocuklara bedensel söz hakkı üzerine bilgilendirme yapıldı.

Aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olması sebebiyle çocuklara Atatürk’ün en sevdiği danslardan biri olan vals öğretildi. Atatürk’ün hayatı ve devrimleri üzerine birlikte sohbet edilirken, her bir çocuktan Atatürk’e mektup ve şiir yazması istendi. Köyün kadınlarıyla keçeden üretim atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, kavanoz boyama etkinliği gerçekleştirilirken, ilkyardım, kadın ve aile sağlığı, çocuk hakları üzerine seminerler gerçekleştirildi. Kamp süreci boyunca seminer ve atölye çalışmalarında sunumları Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Av. Arda Uğurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Sosyolog Dilan Demir gerçekleştirdi." dedi.

Köy sakinlerinin atölyelerde ürettikleri eserler şenlik gününde büyük bir coşkuyla sergilendiği etkinlikte ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Hava Ertürkan ve Ödemiş Şube Başkanı Ümran Ateş'in konuşmasının ardından sahneye projede görev alan birimlerin gönüllü gençleri davet edilerek teşekkür edildi. Gençler “Çağdaş eğitim yolunda çağdaş insan ve çağdaş toplum için; İyi ki Köyde Şenlik Var!” söylemini hep birlikte vurguladı. Gecede Ödemiş Belediyesi, Bademli S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başta olmak üzere etkinliğe destek veren kurumsal ve bireysel tüm yerel paydaşlara teşekkür belgesi verildi. Şenlik programında çocuklar ve gençler birlikte vals, kupa ile ritim ve dans gösterilerini sergiledi. Cumhuriyetimizin 100. yılı olması sebebiyle çocuklar yazdıkları şiir ve Atatürk’e yazdıkları mektupları okudular. Gençler ve çocukların birlikte oluşturduğu koro İzmir Marşı’nı coşkuyla söylerken, “Köyde Şenlik Var” proje koordinatörleri ve birim sorumlularından oluşan ekip yöresel harmandalı oyununu sahneledi.

Gece boyunca köylülerle birlikte geleneksel halk dansları oynandı. Gün boyu orkestra eşliğinde şarkılar ve şiirlerin söylendiği köy şenliği, müziğin ve dansın coşkuyla buluşmasıyla sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv