Kupa İzmir'in

İzmir’de düzenlenen 100’üncü Yıl Rotary Uluslararası Kadınlar Sutopu Turnuvası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Galatasaray'ı 20-12 mağlup ederek turnuvayı yenilgisiz şampiyon olarak tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Kübra Kuş turnuvanın gol kraliçesi seçildi.

  • 0
  • 436
Kupa İzmir'in
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize ettiği 100. Yıl Rotary Uluslararası Kadınlar Sutopu Turnuvası sonlandı. Şampiyonanın kazananı İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

İzmir Göztepe Rotary işbirliği ile düzenlenen turnuvanın son gününde Yunan temsilcileri Olimpiakos ve Panionios karşı karşıya geldi. Normal süresi 8-8 biten maçta Panionios, penaltılarla rakibini 11-9 yendi. Günün son karşılaşmasında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Galatasaray'ı 20-12 mağlup ederek turnuvayı yenilgisiz şampiyon olarak tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Kübra Kuş turnuvanın Gol Kraliçesi seçildi.

“İzmir'deki su ve plaj sporları potansiyeli açığa çıktı”

Organizasyonun 100’üncü yıla yakışan bir şekilde gerçekleştiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, “Başkanımız Tunç Soyer'in vizyonuyla su sporlarında önemli organizasyonlar yaptık. İzmir'deki su ve plaj sporları potansiyeli açığa çıktı ve daha da güçleniyor. Çok başarılı bir organizasyonu geride bıraktık” dedi.

Son derece güzel bir turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli ise “Üç gün boyunca müthiş mücadeleler izledik ve takımlar memnun oldu. Biz de bu önemli turnuvayı şampiyonlukla taçlandırdığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. Son bir kaç sezondur Galatasaray ile final oynuyoruz. Bu Türk-Yunan dostluk turnuvasında da yine final maçına çıktık ve kazandık. Olimpiakos üçüncü, Panionios ise beşinci oldu. Şimdi önümüzde Len Challenger Cup maçları var. Güçlü bir gruptayız ancak burada ilk iki içerisine girmek istiyoruz. İzmir'in tanıtımı için de bu turnuva çok güzel oldu” diye konuştu.

Kupa ve anı madalyaları verildi

Şampiyonanın kapanış töreninde ise kupa ve madalyalar sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli, Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Hülya Karaduman, LEN Sutopu Teknik ve Kadın Komitesi Üyesi Ayşem Yılmaz Özalp, Türkiye Sutopu Federasyonu Spor Koordinatörü Sinan Turunç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri Barış Şeref, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Boğaç Alpugan hakem, takım ve sporculara kupa ile anı madalyalarını takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv