Mavi Halka Etkinliği Gerçekleştirildi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, Tarihi Saat Kulesi çevresinde, mavi balonlarla diyabetin simgesi olan 'Mavi Halka' oluşturuldu.

  • 0
  • 1.110
Mavi Halka Etkinliği Gerçekleştirildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, Tarihi Saat Kulesi çevresinde, mavi balonlarla diyabetin simgesi olan 'Mavi Halka' oluşturuldu.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diyabetin önlenmesi ve kontrolünün sağlanması amacıyla farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programda, önce mavi halka, ardından yürüyüş ve bisiklet etkinliği gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Faik Arıcan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, sağlık yöneticileri, sağlık çalışanları ile birçok spor kulübü öğrencileri etkinliğe katıldı.

“Yaşam Şekerden Daha Tatlıdır”

İzmir Konak Atatürk Meydanı Tarihi Saat Kulesi önünde toplanan gruplar önce mavi balonlarla, Tarihi Saat Kulesi çevresinde, diyabetin simgesi olan 'Mavi Halka' oluşturarak hep birlikte diyabetle ilgili sloganlar söylediler.

Mavi Halka etkinliğinin ardından gruplar eş zamanlı olarak Konak Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı arasında bisiklet turu ve yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında “Diyabet Her Aileyi İlgilendirir”, “ Yaşam Şekerden Daha Tatlıdır”, “Diyabete Göz Yumma”, “Günde 30 Dakika Yürü” gibi yazılar içeren dövizler taşındı.

Diğer taraftan Konak Atatürk Meydanı Saat Kulesi önünde kurulan diyabet stantlarında halka gün boyu diyabet hastalığı hakkında bilgilendirmeler de bulunuldu, ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapıldı. Şekeri riskli bulunanlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv