Meclis Konak’ın sultanlarını ağırladı

Konak Belediyesi’nin ekim ayı meclisi Konak’ın sultanlarını ağırladı. Türkiye ikincisi olan Konak Belediyesi U17 Kız Futbol Takımı madalyalarını mecliste aldı. Toplantıda belediyenin çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler sunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ferahlı Parkı’ndaki Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı da sert sözlerle kınadı. Batur, “Böyle bir olay ilçemizde gerçekleştiği için çok üzüntülüyüm. Faillerin bir an önce yakalanması üzüntümüzü hafifletecektir. En kısa sürede, hafta sonuna kadar büstü yerine koyacağız” diye konuştu.

  • 0
  • 435
Meclis Konak’ın sultanlarını ağırladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Meclisi ekim ayı ilk oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde düzenlenen toplantıya, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz, İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Kansoy, İyi Parti Konak İlçe STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Figen Tezcan, İyi Parti Konak İlçe Yerel Yönetim Başkanı Nazan Aruk, İyi Parti Konak İlçe Kadın Politikaları Başkanı Emel Kayanda ile CHP Konak İlçe yönetim kurulu da katıldı.

Konak’ın sultanlarına madalya

Meclis, Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir mücadele vererek, İzmir’e ikincilikle dönen Konak Belediyesi U17 Kız Futbol Takımını da ağırladı. Başkan Batur’un Konak’ın sultanları dediği kız futbol takımına madalyaları mecliste takdim edildi.

Kadına, çocuğa, gence, engelliye hizmet

Meclisin açılışında Konak Belediyesi’nin eylül ayında yaptığı çalışmaları içeren bir film meclis üyelerine izlettirilirken, Başkan Batur da meclise faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazar Yeri ile Tatar Kırım Türkleri Evi’ni hizmete açtıklarını vurgulayan Batur, kadınlara, çocuklara, gençlere ve engelli vatandaşlara dokunacak şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Cem Evi ile İztasyon Mimarlık ve Kent Etkinleri Merkezi projeleri için çok yakında ihale tarihlerinin belirleneceğini belirten Batur, Konak Belediyesi’nin Basmane’de inşa edilecek yeni hizmet binası için ihale sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu da açıkladı. Batur, “İhale tamamlandı. Komisyon bu hafta içinde kararı verdiğinde ihale süreci de tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Atatürk büstü hemen yerine konacak

Başkan Batur Konak’taki Ferahlı Parkı’nda bulunan Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı da kınadı. Atatürk büstünün paramparça olduğunu söyleyen Batur, “Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hangi ahlaksızlar, hangi vatan hainleri yaptıysa şiddetle kınıyorum. Ulu Önderimiz bizim birleştirici gücümüzdür. Ona uzanan ellerin kırılması, bir an önce faillerin yakalanması en büyük dileğimiz. Böyle bir olay ilçemizde gerçekleştiği için çok üzüntülüyüm. Faillerin bir an önce yakalanması üzüntümüzü hafifletecektir. En kısa sürede, hafta sonuna kadar büstü yerine koyacağız. Atatürk’ü kalbimizden de gönlümüzden de zihnimizden de kimse silemez” dedi. Mecliste Ankara’daki terör saldırısı da kınandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv