Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İZMİR'li deneyimli ceza Avukatı Çiler Nazife Koşar'ın, son kitabı Nar Mevsimi ile uzun süredir çok okunan kitaplar listesinde birinci sırada yerini alıyor.

  • 0
  • 235
Nar Mevsimi okurları ile buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR'li deneyimli ceza Avukatı Çiler Nazife Koşar'ın, son kitabı Nar Mevsimi ile uzun süredir çok okunan kitaplar listesinde birinci sırada yerini alıyor.

Çiler Nazife Koşar, 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 18.00'da İzmir Kitap Fuarı'nda ( İZKİTAP)yer alan Yakın Kitapevi Standı'nda gerçekleşen imza günüyle kitapseverlerle bir araya geldi.

Deneyimli Ceza Avukatı ve Yazar Çiler Nazife Koşar, En çok satanlar listesine giren Nar Mevsimi adlı ikinci kitabını, Yakın Kitapevi Standı'nda okuyucularına imzaladı.

Sıradan hikayeler yok
Kültürpark’ta düzenlenen İZKİTAP - İzmir Kitap Fuarı'nda 21 Nisan'da İzmirlilerle buluşan Yazar Çiler Nazife Koşar, Nar Mevsimi'nin sıradan hikayelerden oluşmadığını söyledi.

Kitap Hakkında bilgiler veren Yazar Koşar, "Çocukluğum Ege’de iki katlı, önü sofalı, kapısı yeşil boyalı, bağlı, bostanlı, masal gibi bahçeli bir evde geçti. Evimizin bahçesinde altın sarısı renkleriyle gülen ayvalar, şifa kaynağı dutlar, dert ortağım ahlatlar, Ege’nin bal incirleri, tepesine tırmanıp sularını üstüme akıta akıta yediğim yemyeşil can erikleri ve güneşi eme eme sararan bereketli asmalar, salkım saçak arzı endam ederlerdi. Zeytinyağlı ev sabunu kokan odamın demirlerinden sarkan iplerde biber ve patlıcanların kuruduğu, pervazında ebruli sardunyaların durduğu geniş penceresinin önünde, kocaman bir nar ağacı vardı ki tıpkı hayatın zorlukları, dertleri, tasaları gibiydi gövdesi.Dinginliğe, beklemeye, sabretmeye, yetinmeye, her şeyin daha güzel olacağı bir zamanın geleceğine inan-maya teşne bir nar masalı aslında hayat. Bazen durgun bazen fırtınalı. Yazarın sözcüklerle hikayesi de böyle. Ne yazayım, nasıl yazayım sorularıyla dökülmüyor düşünceler ak kağıdın koynuna. Elinizde tuttuğunuz kitap sıradan hikayelerden oluşmuyor. Hayata tutulan ışık, açılan pencere, uzatılan el var satır aralarında. İşte bu nedenle ‘Nar Mevsimi’ dedim adına, tam da nar mevsiminde sizlerle buluşsun istedim. Ben sizleri yazdım. Sizler de her satırda beni okuyacaksınız. Başka bir mevsimde yeniden buluşmak umuduyla." dedi.

İmza gününde, çok sayıda okurunun yanı sıra, avukat, hakim ve savcı meslektaşları da yazarı yalnız bırakmadı. Kitapları imzalamadan önce okuyucularıyla tek tek ilgilenen Çiler Nazife Koşar, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv