Sağlığa adanan yenilikçi hizmetler

İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü, Doç. Dr. Ferit ÇELİK liderliğinde, hastanede uygulanmaya sadece dört ay önce başlatılan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi) işleminin 100. başarılı uygulaması ile dikkat çekici bir başarıya imza attı.

  • 1
  • 1.523
Sağlığa adanan yenilikçi hizmetler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü, Doç. Dr. Ferit ÇELİK liderliğinde, hastanede uygulanmaya sadece dört ay önce başlatılan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi) işleminin 100. başarılı uygulaması ile dikkat çekici bir başarıya imza attı.

SAFRA TAŞININ KANALA DÜŞMESİ HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURUYOR

ERCP işleminin başarısının, hastanenin ileri düzeyde ve etkili sağlık çözümleri sunma taahhüdünün önemli bir ilerlemesini temsil ettiğini belirten Doç. Dr. Ferit ÇELİK “87 yaşındaki Ayhan YOLDAŞ, hastanemize karın ağrısı, sarılık ve kusma şikayetiyle başvurduğunda, yaşına rağmen sağlık sorunlarıyla mücadele etmeye kararlı bir duruş sergiliyordu. İlk muayene sonrasında, yapılan detaylı incelemeler neticesinde safra kesesinde taş ve çamur birikimi olduğu ve bu taş ve çamurların bir kısmının safra yollarına düştüğü tespit edildi. Ayhan Teyze'nin yaşadığı iltihaplı durum, titiz çalışmalarımız sonucunda ortadan kalktı. Ancak, en önemli problemin safra taşının kanala düşmesi hayati bir tehlike oluşturuyordu. Bu noktada, hızlı bir kararla hasta ERCP işlemine alındı.”

HASTALAR DAHA HIZLI İYİLEŞME SÜRECİNE SAHİP OLABİLİYOR

Gastroenteroloji Bölüm İdari Sorumlusu Doç. Dr. Ferit ÇELİK, üç ay önce hizmete açılan ERCP ünitesi hakkında düşüncelerini paylaşarak, "ERCP ünitesi sayesinde hastalarımız artık diğer hastanelere yönlendirilme ihtiyacı hissetmiyor, doğru tanı ve tedaviyi burada hızlı bir şekilde alıyorlar.ERCP işlemi, sadece dış yönlendirmelerin zahmetini ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda erken müdahale ve başarılı tedavi şansını artırıyor.Hastalar, ERCP ünitesinin yetenekleri sayesinde daha hızlı bir iyileşme sürecine sahip olabiliyor.ERCP, hasta için genellikle 15 ila 90 dakika süren gastroneterolojinin en ileri düzey bilgi ve beceri gerektiren işlemidir. İşlem sonrasında doktorlar, elde ettikleri bilgileri değerlendirir ve hastalarına uygun tedavi planını açıklarlar. Kısa zamanda 100 hastayı tedavi edebilmek, hastanemizin yenilikçiliğe olan bağlılığını vurgulamanın yanı sıra bölgedeki gastroenteroloji bakımına daha parlak ve etkili bir gelecek vaat ediyor.”

HAYATIM KURTULDU SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM

İzmir'de yaşayan 87 yaşındaki Ayhan YOLDAŞ, başlangıçta hafife aldığı ağrıları giderek şiddetlenince, sarılık ve kusma şikayeti eklenince acilen hastaneye kaldırıldığını belirtti. Sağ olsunlar, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız hemen harekete geçti. İncelemeler sonucunda safra kesemde taş ve çamur olduğunu ve safra kesemdeki taş ve çamurun safra kanalıma düştüğünü öğrendik. Zorlu bir süreç olsa da, iltihaplarımıza ve safra kanalımdaki taşa çözüm buldular. Sonra ERCP dedikleri işlemi ameliyat olmam gerektiğini söylediler, çünkü safra taşım kanala düşmüş ve büyük bir tehlike arz ediyordu. Doktorlarıma ve tüm sağlık ekibime minnettarım. Hayatım kurtuldu, sağlığıma kavuştum.”

SAĞLIĞA ADANAN YENİLİKÇİ HİZMETLER

İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İlker KIZILOĞLU, vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunma çabalarını vurgulayarak, "Hastalarımıza en yeni ve etkili tedavileri sunabilmek adına sürekli olarak teknoloji ve bilimi takip ediyoruz. Son dönemde hizmete açtığımız ERCP ünitesi gibi birimlerimiz, vatandaşlarımıza erken müdahale ve tedavi olanağı sağlayarak sağlıklı bir gelecek sunma hedefimize önemli bir katkı sağlıyor. Amacımız, her hasta için en iyi ve en güvenilir sağlık çözümlerini sunarak toplum sağlığını güçlendirmek," diye ekledi.

Yorumlar (1)
  • Veysel Karaaslan

    Veysel Karaaslan

    dr. ferit bey i burdurda tanıdım ve aldığı mükemmel eğitimle ve bilgisi özgüveni ile kısa sürede akademik kariyer yapacağını düşünüyordum yanılmadım. kendisine çok güveniyorum.

    12 Şubat 2024 10:13
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv