“sesler ve Yüzler” Ada Modern Sanat'da

Ada Modern Sanat Galerisi, ressam Sema Barlas’ın ‘Sesler ve Yüzler’ adlı kişisel resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Barlas’n son dönemde yaptığı resimlerinden oluşan sergi, 10 Aralık tarihine kadar izlenebilecek.

  • 0
  • 452
“sesler ve Yüzler” Ada Modern Sanat'da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde açıldığı günden bu yana kenti sanatın usta isimleri ile buluşturan Ada Modern Sanat Galerisi’nin konuğu kadın duyarlılığı ve insan imgeleriyle resimsel dünyalar yaratan usta ressam Sema Barlas oldu. Barlas’ın ‘Sesler ve Yüzler’ isimli sergisinin açılışı için Ada Modern Sanat Galerisi’nde kokteyl düzenlendi. Kokteyle Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Oğuzhan Turan ve Seyfi Seyhan Suvari, CHP Kuşadası İlçe Örgütü yöneticileri, KUSAV Başkanı Levent Köylü, sanatçı Sema Barlas, sergi küratörü İbrahim Karaoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“SANAT ESERLERİ İZLEYEN VE TAKİP EDEN OLDUKÇA ANLAM KAZANIYOR”

Serginin açılışında konuşan Ada Modern Sanat Galerisi Sanat Direktörü ve KUSAV Başkanı Levent Köylü, ‘’Ada Modern Sanat Galerisi’nde değerli bir sanatçımız olan Sema Barlas’ı ağırlıyoruz. Kuşadası Belediyesi ve KUSAV iş birliğinde sanat hayatını sürdürmekte olan Ada Modern Sanat Galerisi açıldığı günden bu yana çok değerli sanatçıları ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyor. İzleyen oldukça, takip eden oldukça sanat eserleri anlam kazanıyor. Yaşamını yitiren Metin Uca’yı da buradan saygı ve sevgiyle anıyorum’ dedi.

Sergi küratörü İbrahim Karaoğlu ise, “Sanatçı Sema Barlas’ın resimlerinde hepimiz varız. Sanatçımız eserlerinde kendi suretiyle başka suretleri tercüme ediyor. Odak noktası insan. Sema Barlas’ın resimlerini izlerken, o suretin arkasındaki insanları resimler olarak dinliyoruz’’ diye konuştu.

Ressam Sema Barlas da, ‘’Kuşadası Belediyesi ve KUSAV’a çok teşekkür ediyorum. Kuşadası’nda olmaktan çok mutluyum. Sanatseverlere iyi seyirler diliyorum’’ derken, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan yaptığı konuşmada “Kuşadası Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’in selam ve saygılarını iletiyorum. Çok değerli sanatçımız Sema Barlas’ı Ada Modern Sanat Galerisi’nde ağırlamaktan mutlu ve gururluyuz. Kuşadası’na gelerek bizimle birlikte olduğu için teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv