Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

İzmirli turizmci Muzaffer Tağıl, Batı Afrika ülkelerinden Gabon’un İzmir Fahri Konsolosu oldu. Gabon Fahri Konsolosluğu’nun resmi açılış resepsiyonu Tağıl’ın işletmecisi olduğu Atlas Otel’de gerçekleşti.

  • 0
  • 1.391
Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli turizmci Muzaffer Tağıl, Batı Afrika ülkelerinden Gabon’un İzmir Fahri Konsolosu oldu. Gabon Fahri Konsolosluğu’nun resmi açılış resepsiyonu Tağıl’ın işletmecisi olduğu Atlas Otel’de gerçekleşti.

Gabon Büyük Elçisi Jean Bernard Avouma, eşi Jacqueline Mawete Ma Nkala, İzmir Fahri Konsolosu Muzaffer Tağıl ve eşi Bircan Tağıl’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçe Kaya, Konsoloslar Birliği Başkanı Tamer Taşkın’ın yanı sıra konsolos ve fahri konsoloslar ile davetliler katıldı.

Konsolosluk Belgesi, Konsolosluk tabelası, Konsolosluk İlişkileri Sözleşmesi, Konsolosluk mührü başta konsolosluk olarak bulundurulması gereken evraklar ile Gabon Cumhuriyeti armağanını teslim alan Tağıl’da büyükelçiye İzmir ile ilgili bir plaket ve armağanlar verdi.
Tören’de konuşan büyükelçi Jean Bernard Avouma, Tağıl’ın yol haritasının ekonomik ve konsolosluk gündemi olarak 2’ye ayrıldığını belirterek, Gabon Cumhuriyetinin İzmir’deki temsilcisi olarak İzmir şehri ve çevresindeki Türk yatırımcılara Gabon'daki yatırım fırsatlarını tanıtmasının öncelikli görevi olduğunu söyledi.

Avouma, “3 Kasım 2016 tarihinde İstanbul'da kuruluş sözleşmesi imzalanan Türkiye- Gabon İş Konseyi'nin sunduğu tüm olanaklardan yararlanacaksınız. Gabon'a yönelik bu tanıtım faaliyetlerinde hangi formatı kullanırsanız kullanın, asıl hedef Gabon'daki Türk yatırımlarının ciddi oranda artması ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasıdır” dedi.

Konsolosluk gündemiyle ilgili olarak, Gabonlular’a İzmir ve çevresinde kısa veya uzun süreli kalışlarda konsolosluk yardımı sağlama görevi olacağını dile getiren Büyükelçi, ”Bu topluluk öğrencilerden, profesyonel sporculardan (futbolcular), işçilerden, iş seyahatinde olanlardan ve turistlerden oluşmaktadır. Bu topluluğun karşılaşabileceği sorunların çeşitli kökenleri vardır. Yani: Akademik, güvenlik, mali, konsolosluk ve cevaplar her duruma göre uyarlanacaktır. Yurttaşlarınız, görevlerinizin sınırları dahilinde gerekli tüm yardımı sizden ve şu anda sorumlu olduğunuz fahri konsolosluktan alabilmelidir” diyerek görevinde başarılar diledi.
Gabon Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Muzaffer Tağıl ise “gelecekte, tam iş birliğine güvendiğim, güzel İzmir’imizin üst düzey yetkililerine yeni görevimde sağlayacakları destekleri için şimdiden teşekkür ederim” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Gabon Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ticari, ekonomik kültürel, turizm sektöründeki ilişkilerimizin ve iki ülke arasındaki dostluğumuzun gelişmesine katkı koyacağımıza gönülden inanıyorum. Her zaman iş birliğine açık ve iki ülkeye katkıda bulunacak çok güzel işler yapacağız. Her iki ülke için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Fotoğraflara gidiniz...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Arşiv