Türk Mitolojisi ve Sanat

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde “Türk Mitolojisi ve Sanat” söyleşisi gerçekleştirildi. 10. EgeArt Sanat Günleri kapsamında düzenlenen söyleşiye Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Birimi Öğr. Gör. Doç. Dr. Seçkin Sarpkaya konuşmacı olarak katıldı.

  • 0
  • 346
Türk Mitolojisi ve Sanat
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde “Türk Mitolojisi ve Sanat” söyleşisi gerçekleştirildi. 10. EgeArt Sanat Günleri kapsamında düzenlenen söyleşiye Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Birimi Öğr. Gör. Doç. Dr. Seçkin Sarpkaya konuşmacı olarak katıldı. Akademisyenler ve öğrencilerin katılım sağladığı söyleşide Doç. Dr. Sarpkaya, katılımcıları Türk Mitolojisi hakkında bilgilendirdi.

“Oyunlar ve filmler modern mitolojiden en çok beslenen yerlerdir”

Mitoloji tarihine baktığımızda en temelde bir yaratıcılık hikâyesi vardır diyen Sarpkaya, “Mitolojide her zaman kahraman dağınık milleti bir araya getirendir. Sanatçı dağınık parçaları bir araya getirip ortaya bir yaratıcılık koyar. Orhun abideleri, gulyabaniler, cinler, şeytanlar ve insanlar mitolojinin konularıdır. Hepsinin içinde bir arayış ve anlam arama bulabiliriz. Mitolojinin ortaya çıkması için ışıkla gölgenin bir noktada buluşması gerekir. Halk bilimi açısından bakarsak mitoloji estetik bir türdür. Sanatçı, yaratan ve tanrısal eylem yapan kişidir. Oyunlar ve filmler modern mitolojiden en çok beslenen yerlerdir. Özellikle sanal oyunları bunun içine alabiliriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Sarpkaya, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda EgeArt küratörü Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci, Doç. Dr. Sarpkaya ’ya teşekkür belgesi takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv