Türkiye- Almanya Dostluk Konseri

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğiyle Türkiye- Almanya Dostluk Konseri düzenlendi.

  • 0
  • 559
Türkiye- Almanya Dostluk Konseri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğiyle Türkiye- Almanya Dostluk Konseri düzenlendi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ev sahipliğinde düzenlenen konseri Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, kısa bir süre önce emekli olan Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter ve eşi Yvonne Trapp, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper ile çok sayıda müziksever İzmirli izledi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Özge Tanrıver, konsoloslukların desteğiyle dünyaca ünlü isimleri İzmirli sanatseverlerle buluşturmak, hatta ilk kez ülkemizde ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirken,
Başkonsolos Ralf Schröer ise İzmir’in kültürel yaşantısına Alman Başkonsolosluğu olarak katkıda bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Ralf Schröer, “Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin Türkiye’nin en iyi akustik düzene sahip olduğu bizzat tarafıma iletildi. Salonun dolu olması İzmir’in kalabalık bir müziksever kitleye sahip olduğunu gösteriyor. Diğer ülkelere kıyasla Almanya klasik müzik ile daha fazla bağlantılı. Meşhur Şef Gilbert Varga yönetiminde, viyolonsel sanatçısı Maximilian Hornung’un İzmir Devlet Senfoni orkestrasıyla birlikte sahne almaları Almanya’nın ev sahibi olarak İzmir’e bir armağanı” dedi.

Maximilian Hornung, orkestra eşliğinde W. A. Mozart’ın Serenad’ı ile J. Haydn Re Majör Viyolonsel Konçertosu ve W. A. Mozart Senfoni No. 40 adlı eserleri seslendirdi.

Etkinlik fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv