Yaz tatilinde fit ve sağlıklı kalın

Yaz tatili, gevşeme, kutlama, gençleşme, yeni yerler görme ve yeni şeyler deneme zamanı. Ancak tatiller genellikle sağlıklı beslenme alışkanlıklarımızı ihmal etmemize neden olur. Özellikle zayıflama diyeti yapanlar veya kilosunu korumak isteyenlerin tedirginlikleri artar. Tatil yaparken dengeli beslenme stratejileri uygulamak, hem enerjinizi yüksek tutmanıza yardımcı olacak, hem de sağlıklı bir şekilde tatilin keyfini çıkarmanıza olanak sağlayacak.

  • 0
  • 917
Yaz tatilinde fit ve sağlıklı kalın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tatildeyken sağlıklı beslenme planını sürdürerek keyif almanın mümkün olduğunu söyleyen İzmirli Diyetisyen Nihan Aykırı tatilde bol su içmenin, besinlerde çeşitliliğin, ölçülü tüketmenin, hareket etmenin ve içecekleri hafifletmenin önemine vurgu yapıyor.
Nihan Aykırı, tatil sırasında bol bol su içmenin unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Sıcak hava, güneş ve fiziksel aktiviteler vücudunuzun su ihtiyacını artırır. Arabanızı, sırt çantanızı veya kaldığınız yeri su şişeleriyle doldurabilir, gittiğiniz her yerde işe su içerek başlayabilirsiniz. Öte yandan, besin çeşitliliğine de dikkat edilmesi gerekiyor. Yaz mevsimi, taze sebze ve meyvelerin bol olduğu bir dönemdir. Ana öğünlerde tabaklarınızı salatalar, sebzelerle doldurun ve tabağınıza ilk önce sebze/salata grubunu yiyerek başlayın. Böylece yemekleriniz daha doyurucu ve tatmin edici görünür, aynı zamanda yeterli lif almanızı sağlayarak bağırsak düzeninizi koruyacaktır”.

ÖLÇÜLÜ TÜKETİN UYARISI
İşin püf noktasının porsiyonları düzenlemek, yavaş yemek ve her lokmanın tadını çıkarmak olduğunu dile getiren Nihan Aykırı şunları söyledi: “Tatiller aynı zamanda daha fazla atıştırmalık tüketmemize neden olabilir. Atıştırmalıklarınızı sağlıklı seçeneklerle değiştirmek veya size uygun seçenekleri yanınızda taşımak tatil boyunca kilo alımını önlemenize yardımcı olacaktır.”

İÇECEKLERİNİZİ HAFİFLETİN’
Bütün tatil aktivitelerinin yemek etrafında dönmemesi adına hareket etmenin eğlenceli yollarının bulunması gerektiğini hatırlatan Nihan Aykırı, çevre gezileri yapıp yürüyüşe çıkmanın, bisiklete binip yüzme gibi su aktivitelerine katılmanın ve plajda oyunlar oynamanın önemli olduğuna dikkat çekti. Hem eğlenceli vakit geçirip hem de fiziksel aktivitenin artırılabileceğini söyleyen Aykırı, “Sıvı tüketimi noktasında ise, mutlaka içeceklerinizi hafifletin. Yüksek şeker, glikoz şurupları içeren içecekler ile boş enerji alımınızı engelleyin. Tatilde normalden daha fazla terler, tuz ve diğer minarellerimizi kaybediriz. Bu yüzden en iyi seçenekler soğuk bir ayran veya sade maden suyu olabilir” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Arşiv