Ayhan’ın resim ve heykelleri Resim Heykel’de

  • 0
  • 1.127
 Ayhan’ın resim ve heykelleri Resim Heykel’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hasan Fehmi Ayhan'ın son dönem eserlerinden eserlerinden oluşan resim ve heykel sergisi, İzmir İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nde açıldı.  Sanatçının 50’si resim, 25’i heykel’den oluşan sergisi İzmirli sanatseverlerin ilgi ve beğeni kazandı.
 
 
 

1945 yılında Bolu'da doğan Hasan Fehmi Ayhan, 1973 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Neşet Günal Atölyesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli liselerde resim öğretmenliği ve reklam şirketlerinde grafikerlik yapan, Resim çalışmalarının yanısıra kendi yöresinin halk kültürünü, halk danslarını, kostümlerini ve müziklerini inceleyerek  halk bilimine katkı sağladı. Folklor araştırması birinciliği, gösteri dalında ikinciliği ve Özel Jüri ödüllerinin yanısıra 1983’te İngiltere’te32 ülkenin katıldığı halk oyunları yarışmasında Horlatmalı kavalıyla ikincilik ödülü sahibi oldu.
Folklör birikimi, resimleri ile ilk kez sergilediği heykel çalışmalarının da ana temasını oluşturan Hasan Fehmi Ayhan’ın resim ve Heykelleri  24 Kasım’a kadar sergilenecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5,1 kilometre tünel açıldı

İzyako’dan Güze Merhaba

Balçova’yı güzelleştirmek görevimiz

Bornova Kısa Film Günleri’nde geri sayım başladı

Çiğli Eski Havaalanı Caddesi’ne yeni düzenleme

Kavacık Köyü’nde dolu dolu festival sona erdi