Güvercin tutkunları Bayraklı'da buluştu

  • 1
  • 1.506
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenengüvercin festivali ülkenin her yerinden yüzlerce hayvanseveri Bayraklı'dabuluşturdu. 100 çeşitten fazla güvercinin görücüye çıktığı etkinlikte 20 binliraya varan fiyatlarda kuş türü satışa sunuldu. Konuşmasında hayvanı sevmeyenkişinin, insanı da sevemeyeceğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı HasanKarabağ, "Hedefimiz Bayraklı'da kalıcı bir kuş pazarı oluşturmak"dedi.  

Bayraklı yine bir ilki gerçekleştirdi. Yüzlerce güvercintutkunu Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'ndaki "GüvercinFestivali" kapsamında bir araya geldi. Etkinlikte 100'den fazla çeşitgüvercin görücüye çıkarken, fiyatlar ise 200 ile 20 bin lira arasında değişti.Festivalin en ilgi çekenleri ise posta ve taklacı güvercinler oldu. EtkinliğeBayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da katıldı. 

"Kuş pazarı kuracağız" 
Ülkenin bir çok farklı il ve ilçesinden güvercin tutkusuiçin Bayraklı'ya gelen hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşenetkinlikte hedeflerinin Bayraklı'da kalıcı bir kuş pazarı kurmak olduğunu dilegetiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da uzunzamandır gelen kuş pazarı talebini kalıcı hale getirmek için yer arayışımızsürüyor. Hedefimiz bu pazaryerini kalıcı ve modern yapabilmek. Görüyorum ki,güvercin sevdası için ülkenin birçok farklı ilinden bayraklI'ya gelenler var.Dolayısıyla, kuş pazarı taleplerini yer bulur bulmaz cevaplayacağız. Bundansonra da yine festivallerle, şenliklerle bu tür organizasyonlarda birlikteolmanızı, dayanışma ve iletişim halinde olmanızı sağlamak istiyoruz. Güvercin,özgürlüğü simgeler. Evlerimizin çatı katlarında besleriz, büyütürüz. Bazenonlar başka tür güvercinlerle takas edilir. Kimi zaman ciddi fiyatlara daticareti de yapılır. Ama inanıyorum ki; hayvanı sevmeyen kişi insanları dasevemez. Bu bakımdan sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum, hepinize helalolsun" diye konuştu. Bayraklı Güvercin Yetiştirme ve Kanatlı HayvanlarıKoruma Derneği Başkan Yardımcısı Adem Özbilmez ise, desteklerinden dolayıbaşkan Karabağ'a teşekkür ederek, organizasyonun düzenlenmesinde emeğigeçenlere plaketlerini verdi. 
 

Yorumlar (1)
  • Orhan Özbay

    Orhan Özbay

    Benim balkona bir adet beyaz güvercin geldi ayağında halkası var sahibi arıyorsa.bana ulaşabilir mi ?

    02 Eylül 2024 18:31
YORUM YAZ
Diğer Haberler

5,1 kilometre tünel açıldı

İzyako’dan Güze Merhaba

Balçova’yı güzelleştirmek görevimiz

Bornova Kısa Film Günleri’nde geri sayım başladı

Çiğli Eski Havaalanı Caddesi’ne yeni düzenleme

Kavacık Köyü’nde dolu dolu festival sona erdi