10. kez IFW

Bu yıl 10. kez gerçekleştirilecek olan IFW-İzmir Fashion Week (İzmir Moda Haftası) Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

  • 1
  • 2.123
10. kez IFW
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 10. kez gerçekleştirilecek olan IFW-İzmir Fashion Week (İzmir Moda Haftası) Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. IFW kurucusu ve Rönesans Ajans Sahibi Akif Örük öncülüğünde düzenlenen toplantıya, defilede ürünleri sergilenecek olan modacılar, firmalar ve sponsorlar katıldı.

Salute Group ana sponsorluğunu üstlendiği, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Moda Tasarımcıları Derneği’nin desteklediği ve 26-27-28-29 Şubat tarihlerinde yapılacak moda şöleninde 13 defile sergilenecek. Defilelerde İzmir’in önemli tasarımcıları Yiğit Eryendi, Meltem Aybar, Melissa Yılmaz, Nadir Demir, Nur Oskay, Nur Karaata ve Nazlı Terzioğlu ile İğne İplik Moda, White House, Nadora, Aldeg, Alin Exclusive ve FC Plus markaları yer alacak.

İzmir’i tasarım kenti yapmak için yıllardır mücadele ettiklerini söyleyen Akif Örük, “Birlik beraberlik içinde yapmaya çalıştığımız organizasyonumuzda sponsorlarımız olmadan bu tür organizasyonları gerçekleştirmemiz mümkün değil. Ben tek kişi gibi görünmem yanıltmasın, arkamda çok büyük bir ekip var. Geçen yılki moda haftamızı Kit-Vak yararına yapmıştık. Bu sene Yaşa Çocuk Derneği’ne katkı sağlamak için podyumda olacağız. Defileye katılan tasarımcıların ve firmaların birer koleksiyonları satılıp, hastanede onkoloji tedavisi gören çocuklarımıza bağışlanacak” dedi.

10 yıldır İzmir için sürdürülebilen bir organizasyon yaptıklarını dile getiren Örük,” Kentin önemli etkinliklerinden biri olan moda haftası IFW’ye bir çok firma ve tasarımcı destek sağlarken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir türlü destek alamadık. Geçen sene de destek vermeyen İzmir Büyükşehir Belediyesini yanımızda göremememiz çok acı. Etkinliğin duyurulması için billboard desteği istediğimizde bile bize ‘Sonra gelin’ dediler. Çok üzücü bir olay. Biz İzmir’e yakışır bir değer katmak için çabalıyoruz. Aralarında ünlü isimlerin de olduğu 80 tane manken arkadaşımız görev alacak. Yüzlerce basın yayın organında, sosyal medyada haberlerimiz yer alacak. Fakat ne İZFAŞ, ne İzmir Büyükşehir Belediyesi bize destek vermiyor. Partici bir insan değilim, politikayı da sevmeyen biri olarak herhangi bir siyasi görüş altında konuşmuyorum. Hakkaniyetli davranmalarını isterdim” derken, ihtiyaç sahibi tüm onkoloji çocuklarına destek olmak için çalıştıklarını söyleyen Yaşa Çocuk Derneği Başkanı Selma Özdemir de bu etkinliğe katılan ve kendilerine destek veren tüm tasarımcılara teşekkür etti.

Yorumlar (1)
  • Tülin Hülya Tabak

    Tülin Hülya Tabak

    Akif Öztürk e bu güzel başarılı çalışmaları için teşekkür ederiz. Söylediği her bir kelimesinin altına bende sevgiyle imza atarım. İzmir belediyeciliği sıfır puan.

    20 Şubat 2024 09:43
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Gelinlik Fuarı sektöre can suyu oldu

Arşiv