34. Yaşa özel

Almanya’nın birleşmesinin 34. Yılı Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Ralf Schröer ve eşi Paule Schröer ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

  • 0
  • 404
34. Yaşa özel
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Almanya’nın birleşmesinin 34. Yılı Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Ralf Schröer ve eşi Paule Schröer ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

Swissotel Büyük Efes’de düzenlenen kutlamaya Yunanistan Başkonsolosu Alexandros Konstans, Fahri Konsoloslar ile iş dünyasından ve İzmir’de yaşayan Almanlardan oluşan çok sayıda davetli katıldı. Polet Trio’nun birbirinden güzel müzikleriyle süslediği resepsiyonda konuşan Başkonsolos Ralf Schröer, Almanya’nın ulusal bayramında başkonsolos olarak ikinci kez ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Schröer, “Eşim ve ben bir yıl sonra bile, ülkedeki enflasyona ve ekonomik krize rağmen insanların bize karşı gösterdiği sıcaklık ve dostluktan halen çok etkileniyoruz. Ayrıca Alman yurttaşlarımı da sevgiyle selamlamak istiyorum. Bugün Alman Birliği Günü'nü kutluyoruz. 3 Ekim 1990'da Alman halkı barışçıl bir şekilde yeniden birleşti. Bunun öncesinde, 9 Kasım 1989'da Berlin Duvarı'nın yıkılması, o zamanki Doğu Almanya'da yaşayan halkın şiddet içermeyen bir devrimi sonucunda gerçekleşti. Burada anahtar kelimeler “Şiddet içermeyen”, çünkü o dönemi Doğu'da ve Batı'da deneyimleyebilen bizler, o zamanlar Doğu Almanya'da yaşayan nüfusun ekonomik sorunlarını ve büyük siyasi memnuniyetsizliğini biliyorduk ama Doğu Almanya gibi son derece askerileştirilmiş bir rejimin, kan dökülmeden ve direniş olmadan neredeyse bir gecede ortadan kaybolacağını hayal bile edemiyorduk. Bu gerçek bir mucizeydi ve biz bugün bu mucizeyi 34. kez kutluyoruz.

İzmir Başkonsolosu olarak Manisa'dan Antalya'ya kadar Türkiye'nin batısındaki en dinamik ve en güzel manzaralı 11 ilden sorumlu olduğum için çok şanslıyım. Geçen yıl bu illerden bazılarını resmi olarak ziyaret etme imkanım oldu. Almanya, Türkiye’nin bu bölgesinde ekonomik, kültürel ve büyük bir Başkonsolosluk ile siyasi açıdan da oldukça ön plana çıkan ve görünen bir ülkedir ve öyle olmaya da devam edecektir. İzmir'deki Alman varlığının kurumsal “deniz fenerleri” olarak şunları saymak isterim: Yeni müdürü Dr. Schönhagen’in yönetimindeki Goethe Enstitüsü, bu günlerde İzmir'de 70. Yılını kutluyor ve yılda 11.000 öğrenciye Almanca öğretiyor. Enstitü ayrıca çok sayıda projeyle Almanya ve Türkiye arasındaki kültür alışverişine önemli bir katkı sağlıyor. Alman Akademik Değişim Servisi DAAD'nin İzmir ofisinin yeni yöneticisi Dr. Yüce Ege Üniversitesi’nde görevli ve özellikle İzmir'deki üniversitelerle Alman-Türk işbirliğinden sorumludur. Federal hükümetin finansal olarak desteklediği ve her iki ülkemizin gençlerini bir araya getiren Alman-Türk Gençlik Köprüsü'nün İzmir ofisinin varlığı. 220'den fazla öğrencisiyle İzmir'deki Alman varlığı için lokasyon belirleyiciliği açısından önemli bir konumda olan İzmir Alman Okulu.

Alman Dış Ticaret Odası (AHK) ve Almanya ile öncelikli iş ilişkileri olan, İzmir bölgesinde yerleşik ve burada birkaç bin kişiyi istihdam eden ve aralarında Bosch, Hugo Boss, Krone, Enercon ve Dr. Oetker bulunan 650'den fazla Alman ve Türk şirketi de bölgedeki Alman varlığının merkezinde yer alıyorlar.

Bu vesileyle bugünkü etkinliğimizin ana sponsoru olan Bosch şirketine içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Almanya, İzmir'deki üreticiler için en büyük ihracat pazarı ve ikinci büyük ithalatçı konumundadır. Türk ve Alman dış ticaret odaları el ele çalışıyorlar. Bu yıl üst düzey Alman-Türk Ekonomi Günü'nün ilk kez İzmir'de düzenlenmesinden de büyük memnuniyet duyuyorum.
Gece; Swissotel Büyükefes mutfağının hazırladığı ikramlar ve Polet Trio’nun birbirinden güzel şarkılarıyla gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
Fotoğraflara gidiniz...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Özlem ile Birkan yaşamlarını birleştirdi

İyiliği büyütecek, umuda yol olacaklar...

Yaşar'la yaza veda

Homeros Ödülleri Üçüncü kez sahiplerini buldu

Ece ile Ata’nın aşk masalı bir ömür

Bir ömür mutluluğa “evet”