6 yaşındaki Akalazya hastasına endoskopik myotomi

İzmir Şehir Hastanesi'nde 6 yaşındaki Akalazya hastasına başarılı bir şekilde endoskopik myotomi (POEM) uygulandı.

  • 0
  • 1.390
6 yaşındaki Akalazya hastasına endoskopik myotomi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Beslenme zorlukları ve yemek borusundaki darlık nedeniyle yeterli beslenemeyen, besinleri yemek borusunda takılan ve gece hırıltı nedeniyle rahat uyuyamayan hasta, İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Polikliniği'ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastada sfinkter kusuru (Akalazya) tespit edildi. 6 ay önce endoskopik balon dilatasyonu uygulanmıştı ancak şikayetleri nüks etti ve cerrahi operasyon gerekliliği tartışıldı.

Son yıllarda erişkinlerde başarıyla uygulanan ve hastanemizde daha önce 14 yaşındaki bir hastaya da başarılı bir şekilde yapılan "Peroral Endoskopik Myotomi (POEM)" işlemi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Süleyman Günay ile birlikte değerlendirildi. İşlemin ekip olarak yapılmasına karar verildi ve Prof. Dr. Maşallah Baran, Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, Doç. Dr. Süleyman Günay ve ameliyat ekibi ile birlikte başarılı bir şekilde uygulandı.

Hastamız, işlemin 3. gününde takılma sorunu olmadan istediği her şeyi yemeye başladı, gece hırıltısı düzeldi ve uyku ile beslenme sorunu tamamen iyileşti. Bu yöntem, küçük çocuk hastalarda da başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlayarak, Akalazya hastalarına umut ışığı olmuştur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ARM farkındalığı

Göz Bozukluklarının tedavisinde yeni yaklaşımlar

Türk hekimin tekniği literatüre girdi

Sarı noktaya göz içi mercek

Göz Kapağı Ameliyatları Yaygınlaşıyor

Beyin tümörünü burundan çıkardılar