Arkas Sanat Alaçatı açıldı

Arkas, beşinci sanat merkezini Alaçatı’da iki farklı sergiyle açtı.

  • 0
  • 1.307
Arkas Sanat Alaçatı açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas, beşinci sanat merkezini Alaçatı’da iki farklı sergiyle açtı. Çeşme Belediyesi desteğiyle hayata geçen Arkas Sanat Alaçatı, kalıcı ve süreli sergi salonları ile her disiplinden kültür-sanat etkinliklerine zemin olacak atölye alanlarıyla İzmir’de çağdaş sanat buluşmalarına ev sahipliği yapacak.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, eşi Monreve Grup Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas, Arkas ev sahipliğinde düzenlenen açılış kokteyline çok sayıda sanatsever İzmirli katıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Fondation Vasarely Direktörü Pierre Vasarely, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın konuşmalarının ardından sergiler gezildi. Tesis bahçesinde Monreve Patisserie’nin nefis ikramları eşliğinde sohbet konusu Arkas Sanat Alaçatı oldu.

Arkas ile Çeşme Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Çeşme Belediyesi’ne ait arazinin 30 yıllığına Arkas’a tahsis edilmesiyle faaliyete geçen merkezin Çeşme’nin kültür-sanat etkinliklerini zenginleştirmesi amaçlanıyor. Açılışını kalıcı ve süreli olmak üzere iki farklı sergiyle gerçekleştiren Arkas Sanat Alaçatı, yıl boyunca bu sergilere paralel tasarlanan sanatçı konuşmaları, seminer, atölye gibi etkinliklerle sanatseverlerle buluşacak. Merkezin içinde bulunan Monreve Patisserie ise ziyaretçiler için keyifli bir durak olacak.
Lucien Arkas Sergi Salonu’nda Arkas Sanat Koleksiyonu’ndan derlenmiş Victor Vasarely seçkisini kalıcı olarak sergilenecek. Victor Vasarely, 20. yüzyılın sanat dünyasında iz bırakan, geometrik desenler ve optik illüzyonlar üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınan bir sanatçı. Op Art akımının kurucusu olarak kabul ediliyor. Sanatçının farklı dönemlerinden resim, duvar halısı ve heykel olmak üzere 30 eserinden oluşan bir seçki yer alıyor.

Taptaze inşa edilen binada genç bir bakış açısıyla hareket etmek, onların sanatı algılayış biçimlerini ziyaretçilere sunmak istenilen ilk süreli sergi Yeni Topraklar’da 40 yaş altı 155 sanatçının 157 eseri bir araya getirildi. Sergi, Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde ve Arkas Sanat ekibi tarafından Türkiye’den ve dünyadan 29 özel koleksiyondan derlenerek hazırlandı.

Fotoğraflara gidiniz...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Müzisyenleri Buluşmaları Berfin Berşe ile başladı

İyem’in muhteşem eserleri İEF’te

Kokuyla hissedilen sergi: Yanık Yurt

İzmir Müzisyenleri buluşmaları başlıyor

İzmir Aşkına Sokağın Kadınları fuarı sallamaya geliyor

“Müjdat Gezen Bir Sevgi Belgeseli” Sanathane’de