Bizimizmir Homeros Ödülleri 3 geliyor

Bizimizmir Homeros Ödülleri, üçüncü yaşında biri Büyük ödül (ekonomi, kültür sanat ve eğitimi kapsar) başta olmak üzere yine çok sayıda kişiyi ödüllendirecek. www.bizimizmirhomerosodulleri.com üzerinden yapılacak başvurular her biri dallarında uzman 10 civarında üyenin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.

  • 0
  • 716
Bizimizmir Homeros Ödülleri 3 geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bizimizmir Homeros Ödülleri, üçüncü yaşında biri Büyük ödül (ekonomi, kültür sanat ve eğitimi kapsar) başta olmak üzere yine çok sayıda kişiyi ödüllendirecek. www.bizimizmirhomerosodulleri.com üzerinden yapılacak başvurular her biri dallarında uzman 10 civarında üyenin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.

Bizimizmir Homeros Ödülleri’nin üçüncüsü bu yıl yine çok sayıda İzmirli’yi bulacak. Ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat merkezi’nde 12 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan çalışma ile ilgili bilgi veren Bizimizmir Homeros Ödülleri Başkanı Mehmet Kurt, Türkiye’nin içinde para geçmeyen sayılı ödüllerinden birini gerçekleştirmenin onurunu yaşadığını söyledi.

Kurt, “ilk iki törende de dallarında uzman, toplamda sayıları 80 kişiye ulaşan isimlerden oluşan jürilerimizin değerlendirmeleri sonucu çok seçkin, doğru isimleri ödüllendirdik. Geçen yıllardaki farkettiğimiz eksiklikleri tamamlayarak yeni birkaç dal daha ekledik.

Bu yıl çıtayı biraz daha yükselttik, Lacivert Bilişim işbirliğiyle aday olma ve aday gösterme sistemini www.bizimizmirhomerosodulleri.com a taşıyarak Bizimizmir Homeros Ödülleri’ni İzmir’e, İzmirliye yaymayı hedefledik. Bizimizmir Homeros Ödülleri’ne İzmirliler de sahip çıksın, aday göstersin veya aday olsun, biz de jürilerimizin önüne daha çok seçenek sunalım ve onlar da yoğun tempolarının arasında aday bulma ve değerlendirme konusunda kıymetli zamanlarını önlerine gelen harcasınlar istedik” dedi.

Site’nin kullanımı ve adaylıkla ilgili bilgi veren Kurt, www.bizimizmirhomerosodulleri.com veya www.homerosodulleri.com adresini kullanan İzmirliler aday olma veya aday göstermek isteyenler için katılım ve değerlendirme koşullarını açıkladı: “adayların İzmirli olması(İzmirli olup başka şehir veya ülke yaşaması farketmiyor), İzmirli olmasa da İzmir’de ikamet ediyor olması gerekli. Ziyaretçi, uygun olacağına inandığı dalların birine kendisi aday olabilir veya herhangi bir kişiyi aday gösterebilir. Açılan formu Aday olma veya gösterme gerekçeleriyle eksiksiz doldurması gerekiyor. (Ayrıca iyi kalite birkaç fotoğraf ve hazırlanılacak sunum da kullanılmak üzere mutlaka iyi kalite 5 dakikalık video 10 gün içinde bizimizmirhomeros@gmail.com elektronik posta adresine Wetransfer ile gönderilmelidir. Fotoğraf ve videosuz başvuru geçersiz olur)

Katılımdaki en önemli diğer madde ise ödüle layık görülen kişinin kendisini aday gösterenlere, değerlendiren jüri üyelerine ve Bizimizmir Homeros Ödülü’ne saygı gereği ödül törenine katılım zorunluluğu. Ağır hastalık vb hallerinde ödülü 1.derecede yakını alabileceği törene katılmama halinde ödül otomatikman iptal edilir. Bu madde sahsımı çok üzmesine karşın ilk törenimize ödüle layık görülen kişilerin yarısına yakınının katılmaması- katılamaması nedeniyle uygulamaya konuldu. Aday olma veya gösterme 15 / Eylül / 2024 gün bitimine kadar web sitesi üzerinden yapılabilecek. Adaylar her biri dalında uzman kişilerden oluşan jüriler tarafından değerlendirilerek, seçilen kişiler bilgilendirilecek ve 12 Ekim 2024 tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmir Protokolu ve davetlilerin katılacağı tören ile sahiplerini bulacak.”

BU YILIN ÖDÜLLERİ:
Mehmet Kurt’un verdiği bilgiye göre Bu yıl, Büyük ödül, Ekonomi, Doğa Çevre, Yaşam, Eğitim, Gastronomi, Tiyatro, Klasik Müzik Caz- Pop, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Plastik Sanatlar (Seramik- Cam, Resim), Turizm, Edebiyat (Roman, Şiir), Sağlık, Spor, STK, Basın ve Onur Ödülü verilecek.

KİMLER ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
BİZİMİZMİR HOMEROS ÖDÜLLERİ I (2022 YILI)
Ekonomi: Jak Eskinazi, Mahmut Özgener, Ender Yorgancılar, Işınsu Kestelli
Eğitim: Oğuz Tatış
Sağlık: Prof. Dr. Mustafa Özbaran
Doğa ve Çevre: Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ve Egedeniz Tekstil
Gastronomi: Ahmet Güzelyağdöken
Basın: Çetin Gürel
Turizm: Oğuz Özkardeş
Plastik Sanatlar: Yıldız Şima ve M. Tüzüm Kızılcan
Sahne Sanatları: Prof. Dr. Murat Tuncay ve Selmin Günöz
Spor: İZVAK
Onur ödülleri: Huriye Serter ve Neptün Soyer

BİZİMİZMİR HOMEROS ÖDÜLLERİ II (2023 YILI)
Büyük Ödül: NEDİM UYSAL
Ekonomi: Dr. Faruk GÜLER
Doğa Çevre- Yaşam: Cem BAKİOĞLU
Eğitim: Engin DİRİKAL
Gastronomi: Atilla HEİLBRONN
Sahne Sanatları(Tiyatro): Gürol TONBUL
Sahne Sanatları(Müzik) Tolga TAVİŞ
Plastik Sanatlar (Seramik): Mustafa TUNÇALP
Plastik Sanatlar (Resim ) Hasan RASTGELDİ
Turizm: Macit ŞAŞZADE
Sağlık: Prof. Dr. Ertuğrul SABAH
Spor: Aday katılmadığı için iptal edildi
STK: EÇEV ve HAYTAP
Edebiyat: Hidayet KARAKUŞ
Basın: Ali Ekber YILDIRIM
Kent Ödülü: Tunç SOYER

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir 9 Eylül’e hazır

8 Eylül Pazar sabahı ulaşıma maraton düzenlemesi

Kurtuluşun notaları Karşıyaka’da buluşuyor!

Gaziemirli Melisa dünya şampiyonu

Çiğli 9 Eylül’ü Coşkuyla Kutlayacak

Geçmişin ve geleceğin liman şehri