Demirci Cemal’in hikayesi kitapçılarda…

İzmir Esnaf Teşkilatı’nın duayen ismi Cemal Tercan’ın, hayatını kaleme aldığı ‘Demirci Cemal’ adlı kitap piyasaya çıktı.

  • 0
  • 168
Demirci Cemal’in hikayesi kitapçılarda…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Esnaf Teşkilatı’nın duayen ismi Cemal Tercan’ın, hayatını kaleme aldığı ‘Demirci Cemal’ adlı kitap piyasaya çıktı.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’nin kurucu başkanı Cemal Tercan’ın, iş hayatında ve politika dünyasındaki mücadelelerinin, esnaf lideri olarak gerçekleştirdiği çalışmaların derlendiği kitabın geliri, İESOB Eğitim Fonu’na bağışlanacak.
İmzalı kitaplarını 81 ildeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri’ne hediye edeceğini kaydeden Cemal Tercan, ‘Bu kitabı yazarken gençlere ilham vermek istedim. Hayatta ne kadar zorluklarla ve imkansızlıklarla karşılaşırsanız karşılaşın, vazgeçmeyin, çalışın, üretin. Allah çalışanlarla, sabredenlerle, doğrularla birliktedir. Gün gelir çektiğiniz sıkıntıların karşılığını mutlaka görürsünüz’ dedi.

Gençlere ümitsizliklere kapılmadan kendi hayatlarını şekillendirmeleri için bir rehber sunduğunu belirten Tercan, ‘Bu kitabın sayfalarında, Bayburt’tan göç eden ve çok zor şartlara rağmen çalışarak okuyan, cemiyet yaşamına atılarak insanlara yardım etmeyi görev edinen Cemal Tercan’ın hayatını bulacaksınız. Yılmadan çalışarak sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de esnaf sanatkarları örgütlendiren, camiaya kimlik kazandıran bir esnaf önderinin çalışmalarını okuyacaksınız.

Gençlere ilham olsun
Ömrünü esnaf sanatkar davasına adamış bir adamın hikayesi isterim ki yeni ve zor bir hayata başlayacak olacak gençlere ilham olur. Ayrıca 40 yılı aşkın süredir üstlendiğim esnaf idareciliği görevlerinde edindiğim tecrübeleri de, bugünkü esnaf sanatkar yöneticileri ile paylaşmak istedim. Esnafa hizmet kutsal bir görevdir. Fedakarlık ister. Ailelerinden, özel hayatlarından, işlerinden fedakarlık yaparak esnaf sanatkara hizmet için çalışan oda başkan ve yöneticilerine bir nebze olsun ışık tutabilirsem, ne mutlu bana’ diye konuştu.

Tercan gururumuzdur…
Cemal Tercan’ın Türk Esnaf Sanatkar Camiası içinde mümtaz bir yeri bulunduğu hatırlatan İESOB Başkanı Yalçın Ata ise, ‘Cemal Tercan İzmir Esnaf Teşkilatı’nın gururudur. İzmir’i Türkiye’nin yıldızı yapan, devlet yöneticilerine ve siyasilere esnaf sanatkarların önemini kavratan, ülkenin dört bir yanında esnaf teşkilatlanmalarına önderlik yapan Ahimizdir, büyüğümüzdür.

Bu düşüncelerle zaten salonumuza kurucu başkanımızın adını vererek kendisini onurlandırmak istemiştik. Bugün İESOB’nin varlıklarının neredeyse tamamını camiaya Cemal Tercan kazandırmıştır. Emekleri büyük. Bu kitap ile de dehasını, iş hayatındaki pratikliğini, idareci olarak tecrübelerini yansıtıyor. Onun deneyimlerinden yararlanmaya çalışacağız’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bornova’nın coğrafi mirası sofralarda

Başkan Mutlu’dan müjde seli

72 millete bir nazardan bakıyoruz

Küresel ısınma turizm sezonunu uzatıyor

Tamirat başladı

Gaziler masası kurulacak