Doğa Koleji öğrencileri İzmir Uzay Kampı’nda!

  • 0
  • 1.560
Yazı Boyutu:

Bilim ve fen projeleriyle yerel ve uluslararası arenada sayısız başarıya imza atan Doğa Koleji öğrencileri, 23- 25 Aralık tarihlerinde, NASA Projesi kapsamında geleneksel İzmir Uzay Kampı ziyaretini gerçekleştirdi. Dört yıldır devam eden Uzay Kampı gezisine şu ana kadar 400 öğrenci katıldı.

Doğa Koleji, Uzay Kampı programları için kendi öğrencilerinin yanı sıra da eğitim bursları sunuyor. Buna bağlı olarak Ümraniye Yamanevler İlköğretim Okulu’ndan, akademik başarıları yüksek olan Şevval İrem Demir ile Tuğçe Öztürk de, eğitim bursu alarak Uzay Kampı gezisine davet edildiler.

NASA tasarımı ile oluşturulan simülatörlerle, uygulamalı olarak yürütülen Uzay Kampı Türkiye programları,  öğrencilerin hem kişisel hem de akademik gelişimlerine destek sağlıyor. Öğrenciler, kamp boyunca katıldıkları takım çalışmaları sayesinde arkadaşlarıyla daha çok iletişim kurarak kendini ifade etme, sunum yapma ve topluluk önünde konuşabilme yetilerini geliştiriyor.

Astronotla tanışma fırsatı!
Doğa Koleji Uzay Kampı’na, Ocak ayında kendi kampüslerinden yaklaşık 90 öğrenci ile yeniden katılacak. Temmuz ayında ise A-pal haftasına katılarak Amerika’dan gelen partner okul öğrenci öğretmenleri ile projenin eğitim yılı değerlendirmesi yapılacak. Bu özel buluşmada katılımcılar, bir astronot ile de tanışma fırsatı buldular.

Eşsiz bir uzay deneyimi
NASA Projesi kapsamında, okulda anlatılan fen bilimleri derslerini destekleyen etkinlikle farkındalık yaratılırken,  öğrenciler, temel fen yasalarının uzayda nasıl işlediği uygulamalı örneklerle ve ilginç deneylerle öğrenme fırsatı elde edindi. Aydaki 1/6 çekim, kütle ve ağırlık farkı sürtünmesiz ortamda ve ağırlıksız ortamda hareket gibi konulara yönelik aktivitelere katılan çocuklar ders kitaplarında öğrendiklerini birebir uygulama fırsatı da yakaladılar.

Örneğin; bir yandan roket biliminin temelleri, uzay çalışmalarının tarihi ve geleceği konusunda detaylı bilgi alan öğrenciler, model roket yapıp fırlatırken diğer yandan, temel astronomi ve gök mekaniği dersleriyle gökyüzünü tanıyarak 30cm’lik profesyonel teleskopla, uzman astronom eşliğinde güneş sistemi ve yıldız gözlemleri yaptılar. Öğrenciler, aynı zamanda uzayda yaşama ve gündelik hayatı devam ettirme, uzay uçuşları tarihi dersi, Mars kolonisi, uluslararası uzay istasyonu, uzayda tarım, astronot kıyafetleri, uzay mekiği ısı koruma sistemleri gibi günümüz uzay çalışmalarında yer alan konular hakkında detaylı bilgi edindiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül

Meme Kanseri Farkındalık Buluşmaları’ büyük ilgi gördü

Minikler Zeytinin Yağa Dönüşme Serüvenine Tanıklık Ettiler

Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı