EÇEV'den Tılsımlı Bir Gece

EÇEV'in Yeni Ayın Tılsımı Temalı Geleneksel Yaz Yemeği Çeşme Boyalık Beach Hotel & Spa’da Gerçekleştirildi.

  • 0
  • 1.688
EÇEV'den Tılsımlı Bir Gece
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

29 yıldır başarılı çalışmalar yürüten ve bugüne dek 30 bin öğrenciye burs veren Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), geleneksel yaz yemeğini bu yıl "Yeni Ayın Tılsımı" temasıyla Çeşme Boyalık Beach Hotel Spa'da gerçekleştirdi.

EÇEV’e yeni fon kaynakları yaratmak, bağış ve hibe kanallarını etkinleştirmek, destekçi ve gönüllüleri ile yaşamsal bağlarını güçlendirmek amacıyla Başkan Sinem Erel Muğla ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, EÇEV Kurucu üyeleri, EÇEV yönetim kurulu ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

EÇEV'in bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı ve şimdiki Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal, Çeşme Boyalık Beach Hotel Spa ve Viltur ortaklarından Oğuz Özkardeş'e, bugüne kadar EÇEV etkinliklerine defalarca yaptıkları mükemmel ev sahipliği için özel bir teşekkür plaketi sundu.

Konuşmasında, Oğuz Özkardeş ve ailesinin çok uzun yıllardır eğitime destek ve hayırseverlik alanındaki önemli katkılarını vurgulayarak bu davranışın değişmez bir aile geleneği haline geldiğini söyledi.

Böyle konuşmalara önceden hazırlanmış metinlerle çıkmaktan hoşlanmadığını belirterek söze başlayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise masalara bırakılan EÇEV bursiyerlerinin yazdığı mektuplardan çok etkilendiğini ve böyle içten ve sıcak geri dönüşleri alabilen EÇEV'in başarısını yürekten kutladığını belirterek EÇEV’le işbirliği ve dayanışmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Sanatçı Şencan Güleryüz'ün sunduğu gecede DJ Moris ve Elif Şehir ve Orkestrası bir müzik şöleni yarattı. Zeynep İde’de küçük bir repertuvar ile müzik şöleni içinde yer aldı. Geçen yılın Dünya Dans Şampiyonu genç dansçı Defne Avcıoğlu solo performansıyla geceye renk kattı.

Eserleri Elizabeth Taylor, Rihanna, Beyoncé, Nicole Kidman, Kraliçe Rania, Kraliçe Elizabeth, Japon İmparatoriçesi Michiko tarafından tercih edilen ünlü mücevher tasarımcısı Avedis Kendir’in konsept tasarımı burs desteği için açık arttırmaya çıkarıldı.

İzmir Özel Türk Koleji Genel Müdürü Yiğit Tatış’ın yönettiği açık arttırmayla “Yeni Ayın Tılsımı”nın sahibi 7000 Dolar bağış yapan hayırsever İş insanı Ercan Tokatlıoğlu oldu ve sahneye birlikte geldiği eşi Anna Tokatlıoğlu’na armağan etti.



Eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın çok önemli bir görev olduğunu belirten Tokatlıoğlu, 6 yıldır Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (MOSTEM)’de her yıl 5 öğrenciyi desteklediğini, bunun dışında da çeşitli farklı eğitime destek girişimleri olduğunu, daha önce de EÇEV’e yardım ve bağışlarla bulunduğunu söyledi.


Büyük usta Avedis Kendir’in "Yeni Ayın Tılsımı projesinin parçası ve kilit taşı olarak tasarlayıp armağan ettiğim mücevherin, gerçekten tılsımlı bir eğitim ışığı olmasını dilerim. Hayırlı ve uğurlu olsun" dediği eser, böylece EÇEV’in “Bir çocuk okusa bin gelecek güzelleşir” sloganı doğrultusunda özellikle yapay zeka eğitim ve farkındalık çalışmaları yolunda bir kilit taşı olarak tarihte yerini almış bulunuyor.


Fotoğraflara gidiniz...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Biz varsak Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak

30’ncu yaşa coşkulu kutlama

Kupayı Arkas Sailing Team Kaldırdı

Yaşar’dan Büyükelçi ve eşi onuruna davet

Fransa Ulusal Bayramı'na Arkas Mattheys Köşkü'nde kutlama

Seden ile Yağız evlendi