Enflasyonla mücadele ederken rekabet gücümüz gözetilmeli

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 2025-2027 dönemi için bugün açıklanan Orta Vadeli Program'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • 0
  • 244
Enflasyonla mücadele ederken rekabet gücümüz gözetilmeli
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 2025-2027 dönemi için bugün açıklanan Orta Vadeli Program'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

Orta Vadeli Programları (OVP) iş dünyasına ve yatırımcılara ışık tutan bir yol haritası niteliğinde görüyor; bu anlayışla, her açıklanan OVP’yi önemsiyor ve takip ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Programın mevcut ekonomik koşullarda daha makul hedefler ortaya koyduğunu söylemek mümkün. Öte yandan bazı hedeflerin yeterince gerçekçi olmadığını değerlendiriyoruz.

Her şeyden önce enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefi ülke olarak önceliğimiz. Dezenflasyonist politikaların izlendiği bir süreçte büyümenin daha düşük olması beklenebilir. Ancak enflasyonla mücadele ederken niteliksel büyümeyi teşvik eden adımları ihmal etmemek gerekir. Bu bağlamda, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi ile yeşil ve dijital ekonomiye geçişe yönelik teknolojik dönüşümün sağlanmasının OVP temel politika alanları arasında yer almasını önemsiyoruz. Sanayimizin uluslararası rekabet edebilirliğinin ve sürdürülebilir kalkınmanın bu unsurlara dayandığına inanıyoruz. Ancak, bunun için reel sektörün finansman maliyetlerinin düşürülerek, finansmana erişim imkanlarının artırılması ve yatırım koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Bu bağlamda yapısal reformların hayati önem taşıdığını düşünüyoruz. Yapısal reformlarla desteklenmeyen bir OVP’nin bir bacağı hep eksik kalacaktır.

İş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi çerçevesinde, iyi işleyen adalet sistemine yapılan vurguyu önemli buluyoruz. Ekonomide kalıcı bir iyileşme ve güven, ancak hukukun üstünlüğünün tam olarak tesis edilmesi, öngörülebilirlik ve şeffaflığın sağlanmasıyla olabilecektir. Ayrıca, ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasının değişen dünya dinamikleriyle uyumlu eğitime dayanan nitelikli insan gücüne bağlı olduğunu hatırlatırız.

OVP’nin kararlılıkla uygulanmasında herkese rol düşüyor. Kamu harcamalarında tasarruf tedbirleri kararlılıkla uygulanmalıdır. Bizler de iş dünyası olarak, ülkemiz ekonomisinin güçlenmesi, refah düzeyinin yükselmesi ve gelir dağılımının adil olması, için hizmet etmeye ve üzerimize düşenleri yerine getirmeye devam edeceğiz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Güneydoğu Asya’da gücünü artırıyor

Su Verimliliğini Arttırmak İçin Yatırım Seferberliği

İnovasyon Gençlerden, Destek İhracatçılardan

Avustralya çıkarması

Zorlu’dan Hong Kong’a “Yatırım Zirvesi” daveti

Volt Motor Brezilyalı oluyor