İzmir Üniversitesi’ne hayran kaldı

  • 0
  • 701
Yazı Boyutu:

Erasmus Ders Verme Hareketliliği çerçevesinde gelen ilk konuk akademisyen olan Craiova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Madalina Avram, İzmir Üniversitesi’ni çok beğendi.
 
Erasmus çerçevesinde bugüne kadar öğrenci, akademisyen ve idari personel değişimi yapan İzmir Üniversitesi’ne ilk konuk akademisyen Romanya’dan geldi. Hukuk Fakültesi’nde ders vermek üzere gelen Craiova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Madalina Avram, İzmir Üniversitesi’ne hayranlığını Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaretinde dile getirdi. Romanya ve Türkiye hukuk sistemleri arasında büyük benzerlik olduğuna değinen Prof. Dr. Avram, İzmir Üniversitesi öğrencilerine ders verirken kendisini Romanya’da gibi hissettiğini, öğrencilerin derslerine olan ilgi ve bilgisine hayran kaldığını söyledi.
 
İlk ziyaret
Üniversite eğitimi yıllarında tüm Avrupa’yı gezme şansı bulduğunu ifade eden Avram, akademisyen olarak ilk dersini İzmir Üniversitesi’nde vermekten büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Avram’ın “Romanya ve kamu idaresi reformu” başlıklı sunumunun öğrenciler için çok faydalı olduğuna değinen Rektör Erciyeş, Romanya’ya Erasmus çerçevesinde giden akademisyen ve öğrencilerin memnuniyetlerini aktardı ve gelecek yıllarda iki üniversite arasında daha fazla

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül

Meme Kanseri Farkındalık Buluşmaları’ büyük ilgi gördü

Minikler Zeytinin Yağa Dönüşme Serüvenine Tanıklık Ettiler

Ruh Sağlığına Öncelik Verme Zamanı