İzyako’dan Güze Merhaba

Türkiye’nin tek yazar kooperatifi olan İzmir Yazarlar Kooperatifi (İZYAKO), 14 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirdiği etkinlikle “Güze Merhaba” dedi.

  • 0
  • 139
İzyako’dan Güze Merhaba
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin tek yazar kooperatifi olan İzmir Yazarlar Kooperatifi (İZYAKO), 14 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirdiği etkinlikle “Güze Merhaba” dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte kooperatif ortaklarının yanı sıra kitaplarını İZYAKO yayınları aracılığı ile çıkartan yazarlar ve İZYAKO stantlarında imza etkinliği gerçekleştirmiş yazarlar ve okuyucular da ilgi gösterdi. İzmir’in tarihi çarşısı olan Kemeraltı’nda Duvar Kitabevi iş birliği ile düzenlenen etkinlikte yazarlar kitaplarını tanıttı ve şiirler okundu.

BAŞKAN ESEN: TIRNAKLARIMIZLA KAZIYARAK GELDİK
Kooperatif Başkanı yazar Serkan Esen yaptığı konuşmada; “2019 yılında sekiz kişi olarak başladığımız bu yolculukta bugün 29 ortağa ulaşmış durumdayız. Kimseden destek almadan, kendi tırnaklarımızla kazıyarak bugünlere geldik. Ne devletten ne de belediyelerden en ufak bir destek görmedik. Buna rağmen bugüne kadar 43 kitabı okuyucu ile buluşturduk ve gerek bireysel gerek toplu olarak 40’ın üzerinde etkinliğe imza attık. Yolumuza sanata, edebiyata, kitaba gönül vermiş yazarlar, yayınevleri ve gönül dostları ile devam ediyoruz. Ekonominin en çok etkilediği sektörlerden birisi olan yayıncılık faaliyetleri belimizi bükse de kooperatif bilinci ile kolektif olarak hareket etmenin ve güç birliği yapmanın avantajlarını kullanmaya, yazarlarımızın haklarını koruyarak eserlerimizi okuyucular ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

TEK REHBERİMİZ ATATÜRK
Serkan Esen konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Kooperatif olarak her türlü yayına açığız. Tür ayrımı yapmıyoruz. Şiir, roman, deneme, öykü, araştırma, çocuk türlerinde önemli eserlerimiz var. Ancak tabi ki bizim de kırmızı çizgilerimiz var. Atatürk’le derdi olan, ülkenin bölünmez bütünlüğünü hedef alan yayınlara asla yer vermeyiz. Ayrıca kişilik haklarına saldırı niteliğinde olan ve çocuk kitaplarında da pedagojik sorun teşkil edecek eserleri basmayız. Bunun dışında her esere ve yazara kapımız açıktır.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atıldı

Kırmızı Bayraklı İlk Sahil Gümüldür'de

Belediye çalışıyor, Urla güzelleşiyor

Çağdaş Yaşamın gençleri Pamucak’ta

Deniz taşkınlarına karşı önlem

Çamura “iyilikle” şekil verdiler