Yediklerinize Dikkat Etmek Zorundasınız

  • 0
  • 494
Yazı Boyutu:

 
 
 
 
 
Son yıllarda kanser hastalığının neden arttığını biliyor musunuz? Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO), hormon ve tarım ilaçlarının insan hücrelerine verdiği zarardan kaynaklandığı kanıtlandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün incelemelerine göre her yıl dünyada 10 milyon hastaya kanser teşhisi konulmaya başlanmış. Fransa Caen Üniversitesi bilim adamları 2 yıl boyunca büyük bir gizlilik içinde yürüttükleri çalışmada, genetiği değiştirilmiş gıdalarla (GDO) beslenen kobay farelerin daha genç öldüğünü ve daha sık kansere yakalandığını belirlemiş. Araştırmada, dişi farelerin yüzde 93’ünün meme tümörleri, erkek farelerin çoğunun ise böbrek ve karaciğer sorunları nedeniyle öldüğünü tespit edilmiş. GDO nedir? Bir canlıdaki genetik özelliklerin kopyalanıp, bu özellikleri taşımayan bir canlıya aktarılması sonucunda üretilen yeni canlıya Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) deniyor. Sağlığımız her şeyimizdir. Organik gıdalar, bitkisel ve hayvansal gıdaları içerir. Organik gıdaların yetiştirilmesinde ve işlenmesinde yapay ve benzeri gübreler, böcek ilaçları, büyütme düzenleyicileri, hormonlar, antibiyotikler, koruyucular, katkı maddeleri, kimyasal kaplama ve parlatıcı maddeler kullanılmaz.

Organik gıda fuarları arttırılmalı
Organik (Ekolojik) ürünün etiketinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organik tarım logosu yer alır. Organik ürünler, diğer ürünlerden ayrı reyon ve bölümlerde satışa sunulmuş olanlardır. Ayrıca, ürünün kapalı ambalajda olması zorunluluğu da vardır. Türkiye'nin "Organik Üretim Başkenti" olarak kabul edilen İzmir’de 16-19 Nisan tarihlerinde Ekoloji İzmir Fuarı’nın 6’ncısı gerçekleştirilecek. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) desteğiyle gerçekleştirilen fuarda, organik gıdanın yanı sıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar yer alacak. Organik gıda ve ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için 16 Nisan’da Ekoloji İzmir Fuarı’nı mutlaka gezmelisiniz.

Solucan gübreli tarım artıyor
Kütektiğimiz besinlerin neredeyse 3’te 1’i çöpe gidiyor. Dünya’da neredeyse en sessiz, sakin ve çalışkan hayvanlar solucanlar, yiyecek atıklarımızı yüksek kaliteli organik gübreye çeviriyorlar.   Son yıllarda kimyasal katkılarla yetiştirilen tarım ürünlerinin çeşitli hastalıklara neden olduğu bilimsel olarak kanıtlanınca organik gübreleme methodlarından biri olan solucan gübresi her gecen gün yaygınlaşmaya başladı. Tarımda verimi yüzde 200 ile 400 oranında arttırdığı için ekonomik bir yöntem olan organik solucan gübresini tavsiye eden Ege Solucan Organik Gübre Tarım ve Hayvancılık Şirketi sahibi Dımitar Laskin “Görünüş olarak siyah toprağa benzeyen bu solucan gübresinin içeriğinde bitkinin gelişimi için gereken bütün enzimler, toprak antibiyotikleri, vitaminler, büyüme hormonları ve humik maddeler var. Solucan gübresi tamamen organik ve kimyasallardan uzak olduğu için çevreci ve sağlıklı” diyor. Eski Foça yolu üzerindeki Ege Solucan Gübresi için (dlaskin@superonline.com) veya 05322125929 numaradan ulaşabilirsiniz.

YORUM YAZ