*Alkol tüketimini azaltmak veya tamamen bırakmak, özelgünlerde içmek gibi önlemler için kolları sıvamakta yarar var. Mutlaka alkollüiçecek kullanılacaksa, fenolik bileşiklerden zengin kanserojen etkiyi azaltankırmızı şarap tercih edilebilir.
*Fenolik bileşiklerden zengin kırmızı mor meyveleridüzenli 1-2 porsiyon tüketin. Ama fazladeğil.
*Günde en çok 2-3 bardak açık ve mutlaka şekersiz çay vegünde en çok 1 fincan şekersiz kahve için. Yeşil çayı düzenli olarak her gün1-2 fincan içebilirsiniz.
*Kola, meşrubat, gazlı içeceklerden, mineralli diye içindeşeker bulunan soda ve maden sularından uzak durun.
*Mikrodalga, teflon, alüminyum folyo ve saklama amacıylagıdayla uyumlu olmayan plastik kapları kullanmayın.
*İçme sularının pet şişelere uzun süre temas etmemesi içinçözümler üretin.
*Pişirme ve saklama için; çelik, seramik, toprak kap, güveçvb kullanın
*Düzenli olarak egzersiz yapın. Her sabah öğle ve akşamyaptığınız basit açma, germe ve denge egzersizleri uygulayın. Haftalık olarakyapabileceğiniz hayat boyu sürdürebileceğiniz türde egzersiz modelleri üzerindekafa yorun. Bunları artık proje olarak saklamaktan vazgeçin. Fırsat beklemeyin,fırsat beklenilmez, yaratılır. Beklemek sadece beklemektir, bir türlübaşlamamaktır.
*Sigarayı bırakmayı beklemeyin, hemen şimdi sigaranın ucunuyakmayı bırakıp, paketi yakın gitsin.
*Kızartmalar, kavurmalardan uzak durun. Yağın kızartılması,yanması Kanserojen olması demektir. Bir tür biyodizeldir veya başka deyişlepetroldür. Lütfen artık evlerimizden kızartmaları yok edelim. Fırınlama,haşlama, buğulama, fırın pişirme kağıtlarında pişirme gibi yöntemleri kullanıp,besinlerin üzerlerini yakmadan pişirmeyi sonlandırın.
*Glukoz, fruktoz, mısır şuruplarıyla yapılan; hazır paketlikek, bisküvi, dondurma, içecekler, ballar, reçeller, çikolatalar, nar ekşilisoslar, meyveli yoğurtlar, aşırı miktarda en tatlı meyvelerin sık sık tüketimiriski katlayan faktörlerdir.
*Beyaz un, tüm beyaz hamur işleri, patates, beyaz pirinç,kepeksiz makarna, şehriye, erişte, beyaz undan yapılan domates çorba, tarhanaçorba kullanmamaya çalışın. Mümkünse eve almayın.
*Esmer undan ekmeği öğünlerde 1er dilim yiyebilirsiniz. Beyazolmayan undan elde edilen, kepekli, kabuklu bol lifli, hatta ruşeymli, sıkıdokulu ekmeklerden öğünlerde azar azar yiyebilirsiniz.
*Kaliteli çorbalar: Yeşil mercimek, kırmızı mercimek,sebzeçorba,ezogelin,yayla,düğün çorbaları,sebzeli mercimek ve yoğurtlu mantarçorbası gibi pirinç, şehriye beyaz un içermeyen çorbalar idealdir.