Kas atrofisi (kasların günlük harcadığınız enerjiyi karşılamak üzere yakıt olarak kullanılması ve sonuçta kaslarda erime)
Metabolizma hızı yavaşladığı için bayramda ve sonrasında daha hızlı kilo artışı
İnsülin direnci, reaktif hipoglisemi ve diyabet gibi kanglukoz/insulin düzeyinde düzensizliği olanlar için zayıflama yöntemi gibi kullanılması halinde; sağlık sorunlarının şiddetlenmesi, ilgili ilaç tedavilerinden beklenen yanıtın alınamaması
Bu grup birey iştahı ve karbon hidratlara, tatlılara eğilimi çoğunlukla artar ve diyetten sonra süratle kilo alır.
Ketoasidoz (ağızda aseton kokusu ile kendini gösteren beyindeki hücrelere de zarar verebilen istenmeyen bir durum )
vb bir çok olumsuzluk ortaya çıkmaktadır.
Bu nedenle zayıflama diyeti yaparken beslenme hatalarınıza odaklanınız.
Diyetin bitiminde kilonuzu koruyacak biçimde beslenmeniz çok önemlidir.
En azından hafta sonları tempolu, 30-40 dk lık yürüyüşler yapabilirsiniz.
İnsulin direnci, reaktif hipoglisemi ve diyabet gibi kanglukoz/insulin düzeyinde düzensizliği olanlar, nasıl bir diyet yapacakları konusu beslenme uzmanlarına bireysel olarak danışılmalıdır.
Bu grup hastanın üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden mezun diplomalı, eğitimli beslenme uzmanlarından da danışmanlıkalmaları gerekmektedir. Tıbbi ilaç tedavilerinins aatlerine göre ara ve ana öğünlerinin, beslenmelerinin planlanması ve metabolizma hızlarının dikkate alınması profesyonel danışmanlık gerektiren biriştir.
Karşınıza çıkan atıştırmalıkların yer aldığı tabaktakilere çok seçici yaklaşın, hepsini asla bitirmeyin.
Çok çeşitliliğin olduğu davetlerde sunulan yemekleri tadımlık tüketin, sindirim sisteminize yüklenmeyin.
Çorba, patates, pilav, makarna, pide, lavaş, meşrubat, tatlımeyve, etsiz sarma/dolma, içli köftenin bulgurları, çiğ köfte gibi tahıl içerenve kan şekerini etkileyen besinlerin hepsi ekmek yerine geçer. Aslında ekmek yemediğimizi zannederken, aşırı miktarda ekmek tükettiğimizi fark etmemiş oluruz. Bu hatayı özellikle öğle yemeğinde yapmayın. Öğleden sonra daha ciddibir performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz.
Haftada 1 kez geniş kahvaltı yapabilirsiniz. Ortalama 2-3ince dilim esmer ekmek, birkaç çeşit yağlı peynirden verilen dilimi mutlaka küçülterek tadımlık yiyin. Az yağlı yumurta, 2 ceviz, 4-5 zeytin, belki % 100 dana etinden olmak şartıyla tadımlık 3-4 ince halka sucuk, 1 tatlı kaşığı süt kaymağı, 1 tatlı kaşığı marmelat (bu miktarı meraklısına serbest bırakılabilir)ve bol miktarda salatalık, domates, biber içeren bir kahvaltı yaptıktan sonra çok acıkmayı beklemeyin. Mini mini 1-2 adet ara öğün yapın ki; kan şekerindeani iniş çıkışlar yaşamayın. Böylelikle daha geç acıkır, daha geç yorulur, zihinsel fonksiyonlarınızı ve işinizde, trafikte vb dikkatinizi daha uzun süre korursunuz.
Asla beyaz ekmek, börek, tatlı, reçel, pekmez, meyve,meşrubat tüketmeyin. Kan şekerinizi olumsuz etkiler, daha çabuk yorulur ve acıkırsınız. Ara öğünlerde ayran, süt, meyve çayları ile birlikte leblebi, kuru erik, kepekli bisküvi, kepekli galetalar daha güvenlidir.
Aşırı yağlı ve aşırı karbonhidratlı besin, sadece fazla kiloya değil bağımlılığa, alışkanlığa ve hastalığa sürükler.
Soda, maden suyu, et suyu tavuk suyu bulyon tablet içeren besinler, şiddetli susamaya yol açabilir.
Gün boyu planlı biçimde ölçerek bol su tüketin. Karaciğer ve böbrek sağlığı için vazgeçilmezdir.
Kilo aldırabilen yüksek enerjili besinleri sonraya bırakarak tadımlık yerken, kahvaltıdan akşama kadar olan süreçte sürekli suya öncelik tanıyın. Böylece daha kontrollü enerji almış olacak, kilo alma riskini azaltacaksınız.
Tatlı ihtiyacı için sütlü tatlı veya meyveleri tadımlık tüketin. Hamur tatlıları için bayramı beklemeyi prensip edinin.