1. Kariyer Günleri iş dünyası ve öğrencileri bir araya getirdi

  • 0
  • 1.414
Yazı Boyutu:

İş dünyası ile üniversite öğrencilerini bir araya getiren İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1. Kariyer Günleri etkinliği verimli geçti. BSS Boray AŞ. , Balnak AŞ. , Netle Yazılım ve e+ Eğitişim yöneticileri ile bir araya gelen İzmir Üniversitesi öğrencileri, iş dünyasının kendilerinden beklentilerini ve piyasanın son durumunu birinci ağızdan öğrendi. Öğrencilere firmalarını tanıtan yöneticiler, geleceğin çalışanlarına önemli tüyolar verdi.
 
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Ege’nin konuşması ile başlayan Kariyer Günlerinde BSS Boray AŞ. İnsan Kaynakları Koordinatörü Müge Altınkalp, İnsan Kaynakları Uzmanı Efe Seç, Balnak AŞ. Satış Müdürü Gurur Eralp, Satış Pazarlama Sorumlusu Uğur Yarar, Netle Yazılım Genel Müdürü Göksel Üçer ve e+ Eğitişim İzmir Bölge Yöneticisi Can Uğurcan öğrenciler ile bir araya geldi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Sunumları sonunda Dekan Prof. Dr. Tuncay Ege, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gözde Ulutagay ve Yrd. Doç. Dr. Bayram Ali Su konuklara teşekkür belgesi takdim etti.
 
Fark yaratın
BSS Boray AŞ. İnsan Kaynakları Koordinatörü Müge Altınkalp, iş başvurularında artık üniversite eğitimi kadar özgeçmişte yer alan üniversite eğitimi sürerken yapılan çalışma deneyimleri, hedeflerin belirlenmiş olması ve diğer adaylarla arada fark yaratacak özelliklerin öne çıkarılıp çıkarılmadığının önemli olduğunu söyledi. İzmirli bir firma olarak İzmir üniversitelerinden mezun olanlara daha fazla olanak sağlama eğiliminde olduklarını ifade eden Altınkalp, yaratıcı, istekli, işini ve kurumunu sahiplenen öğrenciler için staj ve part-time iş olanaklarının olduğunu belirtti.
 
Lojistik sektörü için mühendislik çok önemli
Tüm Türkiye ve Avrupa’nın önemli merkezleri arasında hizmet verdiklerini belirten Balnak A.Ş. Satış Müdürü Gurur Eralp ise “Ürün değil hizmet üretmemiz nedeni ile özellikle Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunlarına çok ihtiyacımız oluyor. Müşterinin hizmet takibini teknoloji üzerinden yapması, sektörümüzdeki bilgisayar ve endüstri mühendislerine olan ihtiyacı arttırıyor” diye konuştu. Eralp yabancı dilin gerek iş gerekse günlük hayattaki önemini vurguladı. Öğrencilerin ilgisinden memnun kalan Balnak A.Ş. temsilcileri her zaman destekleyeceklerini dile getirdiler.
 
Çalıştığınız yer size bir şey katmalı
Uzmanlık konusunda bilinçli, donanımlı ve iddialı olmanın pek çok engeli aşmada büyük fark yarattığını hayat deneyimlerinden örneklerle aktaran Netle Yazılım Genel Müdürü Göksel Üçer, üniversiteden sonra en iyi eğitimin alınacağı yerin iş dünyası olduğunu söyledi. Kişinin kendini geliştirme sürecinin asla tamamlanmadığını vurgulayan Üçer, “Çalıştığınız yer size bir şey katmalı. Eğer katmıyorsa, kariyerinizi yeni yerlerde sürdürmeli ve bir noktaya geldikten sonra da kendi işinizi yapıyor olmalısınız” dedi. Üçer, staj başvurularında da iyi niyet, özgüven ve çalışma azmi kriterlerine dikkat ettiklerini sözlerine ekledi.
 
Stajlar yapmak önemli
Öğrencilere erken yaşta çalışma hayatına atılmanın faydaları ve ileriki yaşamlarında sağlayacağı avantajlardan bahseden e+ Eğitişim İzmir Bölge Yöneticisi Can Uğurcan, girişimcilik konusunda gerçek hayattan örnekler verdi ve deneyimlerini anlattı. Öğrencilere staj ve iş başvurusu konusunda yardıma her zaman hazır olduklarını belirten Uğurcan, İzmir ve diğer illerden de iş ve staj olanağı sağlayabileceklerini, iyi bir staj deneyiminin öğrencilerin gelecek yaşamları için çok önemli olduğunu söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da