Çeşme Kalesi’nde Morricone rüzgârı

Çeşme Kalesi destansı müzikleriyle çok sayıda filme müzikal ilham veren, büyük bestecisi Ennio Morricone’nin büyülü tınılarıyla can buldu.

  • 0
  • 932
Çeşme Kalesi’nde Morricone rüzgârı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Kalesi destansı müzikleriyle çok sayıda filme müzikal ilham veren, büyük bestecisi Ennio Morricone’nin büyülü tınılarıyla can buldu. 37. Uluslararası İzmir Festivali’nin büyük ilgi gören konserlerinden biri olan gecede Şef Andrea Albertini yönetiminde tümü kadınlardan oluşan Ensemble Le Muse, bestecinin ölümsüz müziğinden örnekler verdi. Ensemble Muse’a katılan Türk Çellist Pelin Odabaşı performansı ile göz doldurdu.

Konser sırasında Morricone’nin müziğini yaptığı filmlerden görüntüler ve besteciyle ve söz konusu filmlerle ilgili kısa bilgiler perdeye yansıtıldı. Böylelikle Çeşme Kalesini dolduran seyirciler, sinemanın kült filmlerini tekrar hatırlamak ve belleklerde yer eden müziklerini canlı olarak dinleme olanağı buldu.

Konsere solist olarak katılan soprano Daniela Placci ve uzun yıllar Morricone ile birlikte çalışan ve “Morricone’nin Dünyadaki Sesi” unvanını taşıyan Susanna Rigacci geceye ayrı bir renk kattı. Konser sonunda iki başarılı soprano birer teşekkür şarkısı söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Müzisyenleri Buluşmaları Berfin Berşe ile başladı

İyem’in muhteşem eserleri İEF’te

Kokuyla hissedilen sergi: Yanık Yurt

İzmir Müzisyenleri buluşmaları başlıyor

İzmir Aşkına Sokağın Kadınları fuarı sallamaya geliyor

“Müjdat Gezen Bir Sevgi Belgeseli” Sanathane’de