İzmir Aşkına Sokağın Kadınları fuarı sallamaya geliyor

İzmir Enternasyonal fuarı teknoloji konseptiyle 93. kez kapılarını açarken İzmir Aşkına Derneği “Sokağın Kadınları Müzikali” ile davetlileri zamanda yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

  • 0
  • 443
İzmir Aşkına Sokağın Kadınları fuarı sallamaya geliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçen yıl 92. İzmir Fuarının açılış gününde İzmir Aşkına 8500 adlı müzikalle kadim İzmir’in 8500 yıllık tarihini muhteşem koreografileriyle anlatan İzmir Aşkına bu yıl yeniden İzmir Fuarında Atatürk Açıkhava Tiyatrosunda sahne alacak.

İzmir Aşkına Sokağın Kadınları adlı müzikal ile İzmir’de büyük başarılara imza atmış kadınları, İzmirli kadınları anlatan müzikal 1940lardan günümüze bilindik şarkılarla izleyenleri yerinde oturtmayacak. İzmir’in farklı dönemlerini, çok kültürlü yapısını ve İzmir’in kadınlarını anlatan müzikalin özellikle eğlence kültürünün zirve yaptığı geçmiş fuar dönemlerini anlattığı sahneler izleyenleri zamanda nostaljik ve duygusal bir yolculuğa çıkarırken hareketli danslarıyla da eğlenceli, kahkahalı neşe dolu muhteşem bir gece yaşatacağa benziyor. 60 kişilik kadrosuyla geçtiğimiz aylarda aynı oyunu İzmir’in en prestijli sahnelerinde defalarca sahneye koyup her defasında giriş kapıda izdiham yaratan İzmir Aşkına Sokağın Müzikali ekibi yeniden İzmir Fuarında sahneye çıkacak olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

İzmir Aşkına Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Güleç “Biz İzmir için çalışan bir dernek olarak bundan önce sayısız gösterilere imza attık. Hepsindeki salon doluluğu, farklı illerden gelen talepler, kazandığımız ödüller, bizleri hep mutlu etti ancak İzmir fuarının bizler için anlamı çok başka. 10 Kasım’da tüm dernek üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile gerçekleştireceğimiz Anıtkabir ziyareti öncesi Sokağın Kadınları Müzikalini 9 Kasım’da Etimesgut Belediye Başkanı sayın Erdal Beşikçioğlunun’da davetli olarak bizleri onurlandıracağı gecede Cumhuriyet Kültür Merkezinde sahneleyecek ve İzmir’i bir de Ankara halkına anlatacağız. Ancak tarihin tam ortasında 93 yıllık bir açık hava tarih simgesi olan bir alanda İzmirli bir oluşum olarak sahne almak, yetkililer tarafından takdir ve layık görülmek yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu, emeklerimizin ne kadar doğru yollara açıldığının açık bir göstergesi. Bu motivasyonla ve coşkuyla bizim için en anlamlı gecelerden birine imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Genel Sekreter yardımcısı Pınar Okyay, İzfaş yönetim kurulu ve yetkilileri ile destek olan tüm kültür müdürlükleri yetkililerine teşekkür eden Güle; bu yıl 3. Özgün senaryomuz ile İzmir’i anlatıyoruz. Tamamının kalbi İzmir Aşkıyla dolu tüm arkadaşlarımız İzmirlilere unutamayacakları anlamlı bir gösteriye imza atmak için gece gündüz çalışıyorlar. Tüm İzmirlileri 5 Eylül’de Fuar Açıkhava Tiyatrosunda bizim İzmir’i yeniden yaşamaya davet ediyoruz.” dedi. Dans Koreografilerini ünlü isim Naya Aliyeva’nın hazırladığı müzikalin dekor tasarımını Orkun Akmansoy, kostüm tasarımını Fadime Bilir, Müzik direktörlüğünü Dr. Almila Tuncer, oyuncu koçluğunu Ragıp Başol üstlenirken yönetmenliğini Barış Kınav yapıyor. İzmir Aşkına Sokağın Kadınları Müzikali oyunculukları ve danslarıyla ve dev kadrosuyla yine İzmirlilere coşku dolu bir gece vaat ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kavacık sergisi Kavacık'da

Joan Miró eserleri Arkas Sanat Merkezi’nde!

Soner Bektaş'a yoğun ilgi

İzmir’in Kurtuluş Bayramı” sergisinde gurur dolu anlar

AASSM, sonbaharı sergi ve konserlerle karşılıyor

Kurtuluşun notaları Karşıyaka’da yankılandı