DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN TER DÖKTÜLER

  • 0
  • 967
Yazı Boyutu:

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla 2008 yılında hizmete giren Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi’nden (KARGEM) 2012-2013 eğitim öğretim döneminde faydalanmak isteyen Karşıyakalı 1600 öğrenci sınav heyecanı yaşadı.
 
Dar gelirli ailelerin çocuklarının kabul edildiği KARGEM’de üniversite ve SBS sınavlarına hazırlanan öğrenciler  ile ara sınıflarda okuyan ve derslerine ek katkı almak isteyen öğrenciler kesin kayıt hakkı kazanabilmek için çoktan seçmeli test usulü sınava girdi.  Öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler de dışarıda en az çocukları kadar heyecanlıydı.
 
Öğrencilere, Türkçe, matematik, coğrafya, fizik, kimya, tarih başta olmak üzere sınıf kategorilerine 100 ila 160 arasında soru hazırlandı.
 
1600 öğrenci arasından yüzdelik başarı oranına göre 1100 öğrencinin KARGEM’den 9 ay boyunca ücretsiz yararlanacağını söyleyen Müdür Hakkı Karadeniz 5 Haziran Salı günü sınav sonuçlarının Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası’ndaki panolara asılarak ilan edileceğini belirtti.
 
Başarılı olan öğrenciler 11 Haziran- 30 Haziran arası kesin kayıtlarını yaptırabilecek. Gençler 28 Ağustos 2012 tarihinde de KARGEM’de ders başı yapacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da