Ege Tıp üstün eğitim özellikleriyle hekim adaylarını bekliyor

  • 0
  • 997
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi yarım asırlık bilimsel birikimiyle yeni doktor adaylarını bekliyor. Üniversite tercihi için arayış içinde olan üniversite adaylarına seslenen EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, dün açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) dereceye giren öğrencileri Ege Üniversitesi’ni tercih etmeye davet etti.  Türkiye’deki her 10 hekimden birinin Ege Tıp mezunu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kumanlıoğlu “Öğrencilerimizi Ege Bölgemizin incisi hoşgörünün merkezi İzmir’de Ege Üniversitesi’ne bekliyoruz” dedi.
      EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıloğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yağdı ve Prof. Dr. Ahmet Aydın, Tanıtım Koordinatörü Prof. Dr. Yüksel Gürüz, Temel Tıp Bilimleri Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Şahin ve Ege Tıbbiyeliler Derneği Sorumlusu Doç. Dr. Dilek Yeşim Metin, basın mensuplarına EÜ Tıp Fakültesi’nin çeşitli yönleriyle imkanlarını ve ayrıcalıklarını anlattı.
 
HEDEF İLK 1000’DEN ÇOK TERCİH EDİLMEK
“Sevgili öğrencilerimizi tıp fakültesine davet etmekten onur duyarız” diyen Prof. Dr. Kumanlıoğlu, Türkiye’nin ilk 5 üniversitesi içinde yer alan Ege Üniversitesi’nin hekim yetiştirme konusunda en uzman üniversitelerden biri olduğunu vurguladı. Bugüne kadar toplam 13 bin 452 hekimi sağlık dünyasına kazandırdıklarını, Türkiye’deki her 10 hekimden birini yetiştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Kumanlıoğlu, şunları söyledi: “2011 yılında yapılan bilimsel bir araştırmaya göre Ege Üniversitesi olarak tıp alanında dünyada ilk 500 okul arasında 289’ncu sıradayız. 2009’da 28, 2010’da 24, 2011’de ise 33 öğrenci ilk 1000’de yer alıp okulumuzu tercih etti.  Biz özellikle LYS puanı ile ilk 1000’de yer alan öğrencilerimizin sayısının artmasını hedefliyoruz.”
 
MADDİ İMKANLARDA ZORLANIYOR
Kendilerini tercih eden öğrencilere sosyal ve ekonomik olarak da destek olmaya çalıştıklarını da anlatan Prof. Dr. Kumanlıoğlu, “Vakıf üniversitesi kadar sağlam bütçemiz olmasa da ilk 10 öğrencimize ilk yılının 10 ayında başarı bursu olarak 500’er lira vermek için şartları zorlayacağız. Ayrıca Tıbbiyeliler Derneği aracılığıyla başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan 140 öğrenciye 100’er liralık bursumuz var. Bu uygulama da devam edecek” dedi. Prof. Dr. Kumanlıoğlu ayrıca ilk 1000’de yer alan öğrencilere mektup gönderdiklerini, bunun yanı sıra tanıtım çalışmalarına da hız verdiklerine dikkat çekerek sözlerini noktaladı.
 
EĞİTİM KADROMUZ GÜÇLÜ
Prof. Dr. Tahir Yağdı ise “Eğitim kadrosunun güçlü olması öğrenci için en büyük şans. Öğrenciler kendilerine gerekli olacak bilgileri sadece kitaplardan değil hocalarından birebir öğrenebiliyorlar. Biz bu başarılı kadronun başarılı öğrencilerine hizmet vermesiyle Türk sağlık ordusuna yeni elemanlar kazandırmaya devam etmeyi amaçlıyoruz. Kendimize ve eğitim sistemimize güveniyoruz” diye konuştu.
 
“EGE EKOLÜ ANA ŞEFKATİ”
Prof. Dr. Yüksel Gürüz de fakültelerini “Ege Ekolü” olarak nitelendirerek “Ege ekolünü ana şefkati olarak tarif edebilirim. Öğretim üyeleri hoşgörüyle ilişkilerini sürdürür. Bilimsel gerçekler dışında çatışma alanları yoktur. Bu barış ortamı öğrenciler için de huzurlu bir atmosfer yaratmaktadır. Buradan mezun olduklarında gelecekleri garanti altındadır. Hastaları da garanti altındadır. Zarar verme, bilmiyorsan bir başkasına gönder demeyi de öğretiyoruz. Doktor olmak isteyenlerin bizi seçmelerini istiyoruz. ” diye konuştu.
Kalp ve organ nakilleri konusunda uygulama sayısı ve barışı bakımından Türkiye’de üst sırada yer alan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin robotik cerrahi alanında da öncü olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gürüz, “Fakültemiz uygulama alanında öğrencilerimize büyük imkanlar sunuyor. Öğrencilerin dersleriyle ilgili öğretim üyelerine bire bir soru sorma ve bilgilenme fırsatını yakalayabiliyor. Aynı zamanda üniversite hastanesinin farklı bölümlerinde çalışarak bilgileniyorlar. Okulumuz tüm bölgedeki tıp fakültelerine akademisyen yetiştiren bir kurum olarak da öne çıkıyor. Bu yüzden gelecekte öğretim üyesi olmak isteyen öğrencileri fakültemize davet ediyoruz”  ifadelerini kullandı. İZMİR(Ege Ajans/ sem Erkaya/Pelin Güngör)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlerde ve olağanüstü durumlarda kesintisiz haberleşme imkânı

Bir kereden bir şey olmaz demeyin

Dünyadaki en etkili bilim insanları listesine girdiler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül