Philip Morris Türkiye’nin “Karbon Nötr” yolculuğu

İklim değişikliğinin etkileri tüm dünyada hissedilirken, Philip Morris Türkiye’nin İzmir Torbalı’daki üretim tesisi, direkt operasyonlarında (Kapsam 1 ve Kapsam 2) Kazakistan, Filipinler ve Güney Afrika üretim tesisleri ile birlikte “Karbon Nötr” sertifikası almaya hak kazandı. İzmir’deki fabrikasında 11 milyon dolarlık yenilenebilir enerji ve buna bağlı tesis yatırımı gerçekleştiren ve yaklaşık 3 bin 500 hanenin yıllık enerji ihtiyacına denk elektriği güneş panelleriyle üreten Philip Morris Türkiye, 2040 yılına kadar da tüm değer zincirinde (Kapsam 3) net sıfır emisyona erişmeyi hedefliyor.

  • 0
  • 12
Philip Morris Türkiye’nin “Karbon Nötr” yolculuğu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünya genelinde yıllık sıcaklık ortalamalarında rekorlar kırılırken, kuraklıklar ve doğal afetler; iklim krizinin çok uzakta değil, kapımızın önünde olduğunu gösterdi. Paris İklim Anlaşması’nda belirlenen yol haritasına uygun olarak, “Düşük Karbona Geçiş Planını” oluşturan Philip Morris International (PMI), dünya genelindeki 50 fabrikasında 2025 yılına kadar doğrudan ve dolaylı emisyonlarda karbon nötr olmayı hedeflediğini kamuoyuna duyurmuştu.

Dünyada ve Türkiye’de aciliyeti her geçen gün artan iklim krizine karşı alınması gereken önlemlerin artık hayati bir önemde olduğunun altını çizen Philip Morris Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş, “Hem dünyada hem de Türkiye'de tırmanan bu kriz karşısında, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığın önemi giderek artıyor. Şirket olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşma konusunda ciddi adımlar atıyoruz. Dünyanın önde gelen doğrulama kuruluşlarından SGS United Kingdom Ltd. tarafından yapılan incelemelerde Kazakistan, Filipinler ve Güney Afrika ’da yer alan PMI üretim tesisleri ile birlikte değerlendirilen Torbalı tesisimiz, Kapsam 1 ve Kapsam 2’de Karbon Nötr sertifikası almaya hak kazanmıştır. Bundan sonraki hedefimiz 2040 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfır emisyona ulaşmak. Bu başarı kurumsal bir kilometre taşı olmanın ötesinde, iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılığın bir kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Üç aşamalı plan ile enerji ihtiyacını, yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefleyen ve toplamda yaklaşık 11 milyon dolarlık yenilenebilir enerji ve buna bağlı tesis yatırımı gerçekleştiren Philip Morris Türkiye, Torbalı tesisindeki alana, yaklaşık 6 futbol sahası büyüklüğünde güneş enerjisi panellerinin kurulumunu gerçekleştirdi. Bu panellerinden, yaklaşık 3 bin 500 hanenin yıllık elektrik tüketimine eş değer yaklaşık 10 GWh enerji üretilebiliyor.

PMI’ın Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’ndeki ve CDP’deki başarıları
PMI, dünyadaki en büyük fabrikalarından biri olan Torbalı Tesislerinde 1.200'den fazla çalışanıyla, yaklaşık 20 kadar ihracat pazarına yönelik 250’den fazla ürün üretmektedir. Şirket, 2023 yılı aralık ayında, dünya genelindeki şirketlerin sürdürülebilirlik performanslarının ölçülmesinde en saygın değerlendirmelerden biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'ne dahil oldu. Bunun yanı sıra, PMI üst üste 4. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Kuzey Amerika Bileşik Endeksi'nde yer almış ve kurumsal derecelendirmede en üst seviye olan “Prime” statüsüne layık görülmüştü. Ayrıca PMI, dünyanın en saygın sürdürülebilirlik raporlamaları arasında yer alan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) kapsamında: iklim değişikliği, orman ve su güvenliği raporlamalarında üst üste 4. yılda da “CDP Triple A” kategorisinde yer almaya hak kazanmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İstihdam yaratmaya devam

Siz muhtarlarımızla güçlüyüz

Bayraklı için gece gündüz çalışıyoruz

Film ve Müzik Festivali’nde geri sayım

Scapi 1 yaşında

Oyun Evi’nin minikleriyle bir araya geldi