Egeli eczacılar mesleğe atıldı

  • 0
  • 1.876
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi, 2011-2012 dönemi mezunlarını profesyonel hayata uğurladı. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende 96 öğrenci mezun olmanın coşkusunu yaşadı.
Mezun öğrencilerle gurur duyduğunu söyleyen EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Pabuçcuoğlu, “Mezun öğrencilerimiz eğitimleri boyunca meslek hayatlarında kendilerini başarıya ulaştıracak bütün bilgileri edindiler. Sağlık sektörünün gelişmesindeki yenilikleri takip eden öncü bir fakülteyiz. Mezun olan eczacılarımızın mesleklerini en iyi şekilde icra edeceklerine inancım tam. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yolunuz açık olsun” diye konuştu.
Ege Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki başarılarına dikkat çeken EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, “Bu önemli mesleği icra edecek olan eczacılarımızın mesleklerinde fark yaratacaklarına inanıyorum. Değerli eczacılarımızın mezuniyetlerinde emeği geçen bütün akademisyenleri ve aileleri kutluyorum” diye konuştu. Mezunlar daha sonra Prof. Dr. Varol Pabuçcuoğlu eşliğinde yeminlerini ederek diplomalarını aldılar.
Fakülte birincisi Duygu Özçıkrıkçı, ikinci Elif Gizem Taşkıran ve üçüncü Kübra Uzun diplomalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü’nün elinden aldı.
Dereceyle mezun olan eczacılara ödüllerini Türk Eczacıları Birliği Üçüncü Bölge İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşem Jale Kıhtır verdi.  İZMİR(Ege Ajans/ Tufan Dalgıç-Fatih Yılmaz-Esra Karaca)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlerde ve olağanüstü durumlarda kesintisiz haberleşme imkânı

Bir kereden bir şey olmaz demeyin

Dünyadaki en etkili bilim insanları listesine girdiler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül