Eğitimde Kalite Ödülü Danimarka’dan

  • 0
  • 750
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi, 2011 Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi Ödülü’nü Kopenhag’da düzenlenen görkemli bir törenle aldı.
 Ege Üniversitesi bu başarısı ile 2011 yılı içerisinde Avrupa Komisyonu tarafından verilen ve “Mükemmellik Ödülü” olarak kabul edilen AKTS Etiketine sahip Avrupa’daki 40, Türkiye’de ise 5 üniversiteden birisi oldu.
 
Zorlu bir süreci başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten EÜ Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, “2014 yılı sonuna kadar bu etiketi almış durumdayız. Bu ödülü tüm Ege Üniversitesi ailesi adına kabul ediyoruz. Bu başarının devamı konusunda yapacağımız  işler var. Ödülü almamıza katkı sağlayan Ege Üniversitesi ailesinin tüm üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum ” şeklinde konuştu.
 
AKTS Etiketi konusunda bilgi veren Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “ AKTS Etiket Ödülüne  Türkiye´den ilk kez 2010 yılında  iki, 2011 yılında ise biri Ege Üniversitesi olmak üzere üç üniversite layık görülmüştür. Üç yıllık dönem içinde beş tanesi Türk Üniversitesi olmak üzere Avrupa genelinde toplam 40 üniversite bu etiketle ödüllendirilmiştir. AKTS prensiplerini gerek kurum web sayfasında yayınladığı bilgi paketinde, gerekse öğrenci hareketliliğinde mükemmel uygulaması nedeniyle Ege Üniversitesi eğitimde verilen bu onursal kalite ödülünü kazanmıştır” diye konuştu.  
Avrupa Komisyonu tarafından Danimarka Kopenhag Üniversitesi’nde düzenlenen törende Ege Üniversitesi adına ödülü  EÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Atilla Silkü, EÜ ECTS Koordinatörü Prof.Dr. Süheyda Atalay ile AB ve Dış İlşkiler Şube Müdürü Uzm. Sinem Çınarlı’dan oluşan heyet aldı.
17 Avrupa ülkesinden 72 üniversitenin katıldığı törende ödüller; Avrupa Komisyonu Eğitim, Kültür, Çok Dillilik ve Gençlikten sorumlu komisyon üyesi Androulla Vassiliou ve Danimarka Bilim, İnovasyon ve Yükseköğretim Bakanı Morten Ostergaard tarafından verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da