Eğlenerek öğrenecekler

  • 0
  • 1.827
Yazı Boyutu:

İlki 2003 yılında gerçekleştirilmeye başlanan İzmir Kültür Sanat ve Spor Yaz Kampı’nın 9’ncusu bu yıl yine 23 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında
Eski Foça’da Mavi bayrak sahibi  Club Mackerel Tatil Köyü’nde düzenleniyor.
 
İlköğretim ve lise öğrencilerinin eğitici ve zevkli bir eğitim süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kamp süresince öğrencilerin sosyal yönlerinin geliştiğini, sanatsal ve sportif alanlardaki yeteneklerini keşfetmeleri sağlanması ve bu doğrultuda branşlarında uzman eğitimcilerle çeşitli aktiviteler düzenleyecek.
 
Okullarda verilen akademik eğitimi desteklemesi ve öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunması amacıyla, “Sanart Eğitim Takımı” çocuklara öz güven aşılamaya yönelik bir anlayışla, sistemli bir “kişisel gelişim” programı uygulayacak.  Çocukların kültür, sanat ve spor alanlarında en doğru noktalara ulaştırılmaları ve kendi yetenek ve ilgi alanlarını keşfederek gelecekleri ile ilgili yeni ufuklar kazanmalarını sağlamak amacı ile yapılan organizasyonda Sanart Kültür ve Sanat Merkezi, bu sorumluluğun bilincinde olarak uzman kadrosu ile çocuklara en doğru eğitimi vermeye devam edecek.
 
Sanart Kültür ve Sanat Merkezi’nin kamp merkezi olarak her zaman, doğa ile iç içe, güvenli, konforlu ve ekolojik anlamda kirlenmemiş yöreleri ve tesisleri tercih ettiğini ve Türkiye’de bir ilk olarak, kültür sanat ve spor dallarındaki etkinliklerin bir arada ve birbirleri ile etkileşim içerisinde gerçekleştirilen organizasyonda,  çocuklar ve gençlerin ruhsal, bedensel, zihinsel ve sosyal alanlarındaki gelişimlerine sağlayacağını belirten Sanart Kültür Merkezi’nin kurucusu eğitimci Ali Öztürk, “Sanart Kültür ve Sanat Merkezi,  kültürel ve sanatsal konularda çalışmalarını sürdürürken, çağdaş ve ilerici sanat anlayışı ile geleceğimiz olan çocukların önünde yeni ufuklar açmak, onlara farklı ve çeşitli bakış açıları kazandırmak istemektedir. 10 gün sürecek olan kampta, çocuklarımız konularında uzman sanatçı ve eğitmenler ile ilgi alanlarına göre belirledikleri atölye çalışmalarına katılacaklar ve  eğlenerek öğrenecekler.  İzmir Kültür Sanat ve Spor Yaz Kampı bu yıl, 23 Temmuz – 1 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak” dedi.
9 – 17 yaş grubu geçler ve çocukların katılabileceği kampta her yıl olduğu gibi, Arjantin’li usta gitarist Ricardo Moyano yer alacak, dersler ve konserler verecek.
 
 
İzmir Kültür Sanat ve Spor Yaz Kampı’nda gerçekleşecek atölyeler şunlar:
Latin Gitar, Klasik Gitar, Piyano, Keman, Viyolansel, Perküsyon, Flüt, koro, illizyon atölyesi, yaratıcı drama, Resim- heykel, Fotoğraf, dans, bilgisayar kulübü ve satranç yer alıyor.
Foça ve çevresinde yaşayan ailelerin çocuklarına yönelik İzmir Kültür Sanat ve Spor Yaz Kampı’na konaklamasız katılım imkanı da bulunuyor.
İzmir Kültür Sanat ve Spor Yaz Kampı ile ilgili daha fazla bilgi almak ve kamp başvurusu yapmak isteyenler www.sanartkultur.com adresini kullanacak.
  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlerde ve olağanüstü durumlarda kesintisiz haberleşme imkânı

Bir kereden bir şey olmaz demeyin

Dünyadaki en etkili bilim insanları listesine girdiler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül