Herkesi hayran bıraktılar!

  • 0
  • 965
Yazı Boyutu:

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları resim ve seramiklerden oluşan sergisi Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Yedi yüze yakın el emeği, göz nuru eserin yeraldığı sergiye yüzlerce öğrenci ve velisinin dışında AVM ziyaretçileri de büyük ilgi gösterdi.  Şenliğin açılışını yapan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  etkinliğin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu da taşıdığına vurgu yaparak, “ Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim yarınlarımız. Biz ticari kaygılarla değil bu ilke ışığında eğitim veriyoruz.” dedi.

 

  Okul öncesi eğitimde önemli bir yere sahip olan ve hiçbir ticari kaygı gütmeksizin tamamen eğitim odaklı faaliyetleri ile dikkat çeken Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nun, Geleneksel Yılsonu Sanat Şenliği, Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Anaokulu’nda öğrenim gören 43  öğrencinin yanı sıra anne ve babaları ile AVM’yi ziyaret eden çok sayıda öğrencinin de katılarak oyunlar oynayıp, resimler yaptığı şenliğe yetişkinler de büyük ilgi gösterdi.

 

ASLAN: “ÖNCELİĞİMİZ PARA DEĞİL ÇOCUKLARIMIZ”
Ahmet Piriştina Meydanı’ndaki etkinlikte konuşan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı’na vurgu yaparak, “ Çocuklarımız ve gençlerimiz sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi. Bu kapsamda adını taşıyan Anaokulunun kurulduğu günden bu yana çocukların zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimine yönelik eğitim modelini uyguladıklarını kaydeden Aslan, “ Çocuklarımızın resimlerinden seramik çalışmalarına, kesme-yapıştırma-boyama uygulamalı el işi ürünlerine kadar yaklaşık 700 farklı eserin her birinde ayrı bir anlam yükü var. Kendi becerileriyle yaptığı resimlerle hepsi ayrı, ayrı anne ve babalarına, biz okul yönetimine çok önemli mesajlar veriyorlar. Bize düşense bu mesajları çok iyi okumaktır.” diye konuştu.

 

ALTUN: LÜTFEN ONLARDAN BUNU ESİRGEMEYİN
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Müdürü Hülya Altun da, okul öncesi eğitimin yeni eğitim sisteminde daha çok önemsenmesi gerektiğini vurgulayarak,  " Bizim okul öncesi dönem çağı dediğimiz 3/ 6 yaş arası çocuklar üzerinde uygulanacak eğitim modellerinin çok dikkatle ve özenle belirlenmesi gerekir.  Zira insan yaşamında en çok kalıcı davranışların geliştiği ve hayatı boyunca unutamayacağı önemli deneyimlerin yaşandığı, özgüven ve başarı duygularının geliştiği  bu dönemde çocuğun en olmazsa olmazı oyun yolu ile öğrenme, yaparak, deneyerek kendini ifade edebilmesidir." dedi.

 

 HERKESE MACUN ŞEKERİ…
Yüzlerce el sanatı ürünü ve birbirinden çarpıcı resimlerin sergilendiği, çeşitli eğlence ve oyun etkinliklerinin de yer aldığı şenlikte ayrıca tüm çocuklara macun şekeri ikram edildi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da