iç mimar adaylarının final heyecanı!..

  • 0
  • 1.254
Yazı Boyutu:

Soyer Kültür Sanat Fabrikası bünyesinde yer alan İç Mimari ve Dekorasyon Meslek Eğitimi öğrencilerini final heyecanı sardı. Öğrenciler bir yandan diploma projelerini hazırlarken, bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı final sınavına hazırlanıyorlar.
 
Amacı kültür-sanatın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olan Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) bünyesi içinde yer alan TC MEB İç Mimari ve Dekorasyon Meslek Eğitimi öğrencilerini final heyecanı sardı. Öğrenciler bir yandan diploma projelerini hazırlarken, bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı final sınavına hazırlanıyorlar. İç Mimari Bölüm Başkanı Bumin Berker, “İki yıllık eğitim süresince yeteneklerini ortaya koyan öğrencilerimizin tümünün başarılı olacağına inanıyorum” dedi.
Aralarında çeşitli fakülte mezunlarının da bulunduğu İç Mimari ve Dekorasyon eğitimi alan öğrencilerin iki yıl boyunca uygulayarak öğrendiklerini önce İzmir’in seçkin mimarlarından oluşan 7 kişilik jüri önünde diploma projelerini görücüye çıkaracaklar. Bu heyecan verici deneyimden sonra da 11 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek olan 3 gözlemcinin eşliğinde bir zorlu sınavdan geçecekler. Sınavda uygulamalı ve teorik soruları yanıtlayacak olan öğrenciler başarılı olmaları durumunda kendilerine verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika alacaklar.
Konuya ilişkin bilgi veren Bumin Berker, “Ülkemizin çağdaş değerlerinin en iyi uygulandığı alan olan iç mimari de öğrencilerimizin istek ve arzuları bizleri umutlandırıyor. İç mimar olmak istemelerine karşın sınav sistemi nedeniyle başka fakültelerde okumak zorunda kalanlar böylesi eğitimlerle diledikleri alanda başarılı da olabilirler” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da