İzmir Üniversitesi’nde her başarı, burs ile destekleniyor

  • 0
  • 854
Yazı Boyutu:

Üniversite eğitiminin ücret baskısını ailelerin üzerinden kaldırmak ve öğrencilere daha özgür bir eğitim ortamı sunmak isteyen İzmir Üniversitesi, yine burslu eğitimin adresi olacak.
 
Liseden mezun olan her öğrencinin üniversite eğitimi isteğini karşılamayı hedefleyen İzmir Üniversitesi, verdiği burslar ile aileler üzerindeki ücret baskısını kaldırıyor, öğrencilere daha özgür bir eğitim olanağı sağlıyor. 2012 yılında 1.250 yeni öğrenci almaya hazırlanan İzmir Üniversitesi, öğrencilerine yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 oranında verdiği başarı burslarının yanı sıra spor ve sanat alanlarında başarı gösteren öğrencileri ile şehit ve gazi yakınlarını, engellileri de unutmuyor. İzmir Üniversitesi’nde her başarının burslar ile teşvik edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Üniversite sınav sonuçlarına göre verilen bursların yanı sıra notlarında başarı kriterlerini yerine getiren her öğrencimiz ücretli başladığı eğitimine burslu olarak devam etme şansına sahip” diye konuştu.
 
Başarınızı ödüllendirelim
Vakıf üniversitelerinde devlet üniversitelerine oranla başarının daha fazla ödüllendirildiğine dikkat çeken Rektör Erciyeş, “Üniversitemizden birincilik ile mezun olan ilk öğrencimiz eğitimine ücretli olarak başlamıştı. Ancak o kadar başarılıydı ki, yükselen başarı grafiği ona burs kazandırdı. Başarıyı ödüllendirme ve burslar ile teşvik etme uygulamamız her yıl devam edecek” dedi. İzmir dışında bir devlet üniversitesinde eğitim alacak ve yurtta kalacak bir öğrencinin toplam masrafı üzerinden yapılan hesaplamayı aktaran Erciyeş, “Bir öğrencinin şehir dışına gitmesi yerine İzmir Üniversitesi’nin seçkin akademik kadrosundan dünya standartlarında, İzmir’in merkezinde eğitim almasının aileler üzerindeki ekonomik baskıları kaldırdığını yapılan hesaplamalar ortaya koymaktadır” açıklamasında bulundu.
 
2012 yılında İzmir Üniversitesi’nde eğitim almaya başlayacak 1.250 öğrencinin yüzde 40’ının eğitimine burslu olarak başlayacağını dile getiren Rektör Erciyeş, “Üniversite sınav sonuçlarına göre verilen bursların yanı sıra spor ve sanat gibi alanlarda başarı gösteren öğrencilerimizi de Mütevelli Heyetimiz özel bursları ile desteklemeye devam edecek” diye konuştu.
 
Daha fazla engelli üniversite eğitimi almalı
İzmir Üniversitesi’nin şehit ve gazi yakınlarına ve engellilere özel burslar ile destek verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Erciyeş, “Özellikle engellilerin toplum hayatına katılması, daha konforlu bir yaşam sürmesi ve eğitim alması bizim için çok önemli. Bu yıl da 5 engelli öğrenci Mütevelli Heyeti özel bursu ile İzmir Üniversitesi’nde eğitim alacak” dedi.
 
Doğru tercihin merkezi
2012-2013 akademik yılında bir üniversite öğrencisi olma hayalini kuranlar için en sıkıntılı zaman olan tercih dönemini en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler, İzmir Üniversitesi Tercih Merkezi’nin yolunu tutacak. Tercih dönemi sonuna kadar haftanın her günü saat 08.30-17.30 saatleri arasında ücretsiz olarak Rehber Öğretmenlerden puanları hakkında en iyi değerlendirmeleri alan öğrenciler, İzmir Üniversitesi akademisyenleri ile tanışacak, bölümlerde derslerin nasıl işlendiği konusunda bilgi alabilecek. İzmir Üniversitesi Tercih Merkezi, tercih dönemi sonuna kadar adaylara puanlama sistemi ve tercihler hakkında üniversite binasında, 0 232 246 49 49 numaralı telefondan ve bilgi@izmir.edu.tr web adresinden danışmanlık hizmeti vermeye devam edecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlerde ve olağanüstü durumlarda kesintisiz haberleşme imkânı

Bir kereden bir şey olmaz demeyin

Dünyadaki en etkili bilim insanları listesine girdiler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül