KİTVAK için Hayat Ağacı oldular

175 öğrenci yaşıtları için sahnede Anadolu ezgileri ile dans ettiler ve kanser hastalarına ve yakınlarına destek sağlamak amacıyla bağış topladılar.

  • 0
  • 293
KİTVAK için Hayat Ağacı oldular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

175 öğrenci yaşıtları için sahnede Anadolu ezgileri ile dans ettiler ve bağış topladılar.

İzmir'in güzide okullarından Güzelyalı Ortaokulu, Yalı Dans Gençlik ve Spor Kulübü ile birlikte anlamlı bir etkinliğe imza attı. 175 öğrencinin, öğretmenlerinin ve annelerinin sahne aldığı “Hayat Ağacı Anadolu” isimli halk oyunları gecesi, kanser hastalarına ve yakınlarına destek sağlamak amacıyla düzenlendi. Bu özel gece, KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) yararına gerçekleştirildi.

Gecenin sunuculuğunu Güzelyalı Ortaokulu'nun Türkçe Öğretmeni Nihal Özer ve Tarih Öğretmeni Ayçin Şah üstlendi. Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Yalı Dans Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Bakır, Güzelyalı Ortaokulu Müdürü Z.Kaan Ulusoy ve KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Konsolosu Ayşe Volkan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren, yaptığı konuşmada şu duygu dolu sözlere yer verdi: "Onkoloji hastaları ve yakınlarının yaşadığı zorlukları gözlerindeki çaresizlikte gördüğümüzde, onlara destek olmanın ne kadar doğru bir yol olduğunu anlıyoruz. Bunca derdin, tasanın; yoklukların, savaşların olduğu dünyamızda 'sevgi' üzerine kurulmuş böylesine umutlu bir yapının içinde olmak, tarifsiz bir mutluluk, anlatılması büyük keyifli bir huzurdur. Hasta ve hasta yakınlarının yaralarını sarabilmek, onlara yalnız olmadıklarını hissettirebilmek en büyük dileğimizdir."

"Hayat Ağacı Anadolu" ismi, yaşamı, canlılığı, yenilenmeyi, kök salmayı, soyu ve kültürü simgelemektedir. Anadolu’nun her köşesinden bir dans ile bu kavramlara atıfta bulunan gece, ayrı kültürlere sahip Anadolu halklarının aslında aynı köklerden gelen ortak bir kültüre sahip olduğunu gözler önüne sermiştir.

Gecede, Anadolu’nun dört bir yanından halk oyunları sergilendi. Doğu'dan batıya, kuzeyden güneye ülkemizin farklı yörelerine ait oyunlar, miniklerden yetişkinlere kadar geniş bir katılımla sahnelendi. Roman dansından modern dansa, Kırklareli yöresinden Artvin horonuna kadar çeşitli danslar izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Yalı Dans Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Bakır gecenin duygu dolu konuşmalarından birini gerçekleştirdi ve katkı koyanlara teşekkür etti. ” Bu özel etkinlikte sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Bu gece, sadece bir dans etkinliği değil, aynı zamanda bir toplumun birlik ve dayanışma ruhunu yansıtan bir buluşma. 15 yıldır süren bu güzel geleneğin içinde olmak, bizlere gençlerimizin yeteneklerini sergileme fırsatı vermekten ve topluma hizmet etme misyonumuzu gerçekleştirmekten büyük mutluluk veriyor. Bu gece, dostlukların pekiştiği, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir gece olacak. Hepinizi bu anlamlı etkinlikte aramızda görmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi

Güzelyalı Ortaokulu Müdürü Z.Kaan Ulusoy, kültürel değerlerin korunması ve genç nesillerin bu değerlere bağlı yetişmesi için düzenlenen ‘Hayat Ağacı Anadolu’ gösterisinde emeği geçenlere teşekkür ederek, okul olarak bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Geceye katkıda bulunanlara teşekkürleri Yalı Dans Spor Kulübü Kurucusu Nihal Ekren takdim etti. KİTVAK yararına gerçekleştirilen gece için, Yönetim Kurulu Üyesi Berna Ayaz Akbaba ve Yönetim Kurulu Başkanı A.İklil Ulueren de teşekkür plaketleri verdiler.

Etkinliğin en önemli amaçlarından biri olan KİTVAK’a bağış toplama kısmında, katılımcılar hasta çocuklar ve ailelerine umut olmak adına büyük bir ilgi gösterdi. Gecenin sonunda, KİTVAK, Yalı Dans ve Güzelyalı Ortaokulu adına tüm hayırsever konuklara teşekkür edildi. Gecenin sonu, geceye katılan dansçıların tamamının hep birlikte yaptığı gösteri ile son buldu.

Bu özel etkinlik, sadece kültürel zenginliklerimizi yaşatmakla kalmayıp, aynı zamanda kanser hastaları ve yakınları için umut dolu bir gece oldu. Yalı Dans Gençlik ve Spor Kulübü ve Güzelyalı Ortaokulu'nun ortaklaşa düzenlediği bu anlamlı gece, İzmir'de dayanışma ve sevginin en güzel örneklerinden birini sergiledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da