“Küçük Şeyler”in zorlu sınavı!..

  • 0
  • 1.235
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri zorlu bir sınavdan geçtiler. Öğretim yılının ilk yarısında öğrendiklerini anne ve babalarına göstererek sınav veren öğrenciler katılım belgelerini aldıklarında büyük mutluluk yaşadılar.

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu 2011-2012 öğretim yılının ilk yarısını zorlu bir sınavdan geçerek bitirdiler. Öğretim yılının ilk yarısında öğrendiklerini anne ve babalarına sunarak (Portfolyo) sınav veren öğrenciler katılım belgelerini aldıklarında büyük mutluluk yaşadılar. Çocuklarının öğrendiklerini kendilerine anlatmaları anne babaların zaman zaman duygulanmalarına ve gözlerinin dolmasına yol açtı.

Öğrencinin çabasını, gelişimini, başarılarını ve düşüncelerini gösteren ve bir amaca yönelik öğrenci çalışmalarının toplandığı ürün dosyasının anne babalara sunumu olarak tanımlanan Portfolyo Küçük Şeyler Anaokulu’nun her dönem sonunda uyguladığı bir yöntem. Bu bağlamda her öğrenci, anne ve babalarına sınıf öğretmenlerinin yanı sıra branş öğretmenlerine götürdüler ve her öğretmeninden öğrendiklerini gösterdiler. Öğrenciler sınıf öğretmeni ile günün büyük bölümünde yaptıkları resim, müzik, el becerisi, oyunlar gibi aktiviteleri uygulayarak anlattılar. İngilizce sınıfında öğrendikleri İngilizceyi akıllı tahtada birebir gösterdiler. Resim ve seramik derslerinde yaptıklarını da hazırlanan sergide gösterdiler ve neden yaptıklarının öyküsünü anlattılar. Portfolyosu biten öğrencilere de katılım belgesi verildi.

Okul Müdürü Selami Korkmaz, “Aslında bir portfolyo içinde çeşitli çalışmalar olan bir dosyadan fazlasıdır. Çocuğun büyüme ve gelişimini gösteren detaylı bir kayıt, öğrenciyi her adımda içine alan aşamalı bir çalışmadır” dedi. Korkmaz bu uygulamanın çocuğa kazandırdıklarını şöyle sıraladı:

Kendini değerlendirme becerisini kazandırmak.

Sunum becerilerini ve ifade becerilerini geliştirmek.

Klasik değerlendirmelerin dışına çıkmak, alternatif bir değerlendirme yöntemi geliştirmek.

Öğrencinin gelişimini, kanıtlarla ve daha sağlıklı izleyebilmek.

Çocukların gelecekteki öğrenmelerine bilgi sunmak ve ışık tutmak.

Çocukların gerçekte ne öğrendiklerinin somut resmini çizmek.

Çocukların yeteneklerini sergilemek ve ilgi alanlarını geliştirmek.

Öğrencilerin aile üyeleri ile yaptıkları çalışma vasıtasıyla daha iyi bir iletişim kurmalarını sağlamak.

Ailelere, çocuklarını okul ve öğrenme ortamlarında izlemelerine fırsat yaratarak, dolaysız değerlendirme ortamı oluşturmaktır.

Çocukların olaylara bakış açısını değerlendirmesi sağlamaktır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Doç. Dr. Fatma Sert’in yenilikçi projesine destek

Avrasya’nın biyoçeşitliliğine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri

Tarihi yaşatacak tasarım

NTU sıralamasında 7 Türk üniversitesinden birisi Ege

Çanta ve Kırtasiye Güzelbahçe'den

5. kampüs Turgutlu'da