Minikler böcek korkusunu BÖFYAP ile yendi

  • 0
  • 1.811
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi (BÖFYAP) 2012 yaz dönemi ilk mezunlarını verdi.
         
 9 ile 13 yaş arasında 20 öğrencinin katıldığı 3 günlük projede böcekler konusunda çocuklara bilgiler verilerek böceklerin, yaşam için önemini kavramaları sağlandı. Böcek müzesini de gezen çocuklar, doğa gezisi ile böcek toplayıp böcek fotoğrafları çekerek, böcekleri daha yakından tanıma fırsatını buldu.
 Eğitimin son gününde çocuklara sertifikalarıyla beraber topladıkları böcekleri incelemeleri için hediyeler verildi. Sertifika törenine katılan aileler çocuklarının böyle bir eğitime katılmalarından mutluluk duyduklarını, üniversite ortamında eğitim görmelerinin onlar için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Eğlenceli ve katılımcı bir ortamda eğitim gören çocukların böcek korkusunu yendiğini söyleyen Proje Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Tezcan “BÖFYAP bugüne kadar yaklaşık 1500 çocukla buluştu. Çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Çoğu çocuk buraya korktukları için geldi. Böcekleri daha yakından tanıyan çocuklar, yanlış ve eksik bilgilerini düzeltti. Böceklerin doğanın dengesi için ne kadar önemli olduklarını, işlevlerini ve önemini anladılar. Aynı zamanda böcekli bir yaşamın öneminin de farkına vardılar.” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlerde ve olağanüstü durumlarda kesintisiz haberleşme imkânı

Bir kereden bir şey olmaz demeyin

Dünyadaki en etkili bilim insanları listesine girdiler

Dünya Anatomi Günü kutlanacak

Sosyal ağların lider savunucuları analiz edilecek

Ezber Bozan projeye ödül